Щеше ли доброволно: - първо, да зарежеш работата /пчелите/, второ, да се затвориш в къщи и да не излизаш, трето, да чакаш някакви доброволци безработни да ти носят продуктите до вратата, четвърто, да те пазят отвън други доброволци безработни, да не би да шикалкавиш, за да ти спрат пенсията /обезщетението/, ако тръгнеш да излизаш, пето, да чакаш доктор да дойде на място за теб или да те карат с карантинна кола /линейка/, като ти потрябва медицинска помощ, шесто - да спреш да извеждаш кучето или да го изхвърлиш? И за други неудобства сигурно ще се сетя при такова положение, ама и тези ми стигат. А кои са рискови групи, те сами си се знаят, а и личният лекар ще им го каже, като им знае болежките и ЕГН-то. Е, ще има и някои с недиагностицирани още заболявания, но то без жертви при никаква политика няма да стане. Номерът е да са по-малко, а не после да станат повече следствие на мерките. А като свърши епидемията и си покажеш носа навън, вируса ще е още там и ще те чака, само ще си отложил неизбежното. Няма да съм прав само при едно положение - че още през април започне да се прилага ваксина / ама надали/.
P.S. - кой е Ставрев?

" да кажат " - кой да каже, те да не са господ. Този -рисков, този -не.
Учудваш ме. По-нататък : " подпомогнати с вскички сили " - Ми то нямаше да остане човек без да се е самокарантинирал, аз щях да съм първи.

Цитат