Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 6773

Преглед на хибрид режима

Автор
    Регистриран
    06.01.2015
    Привет колеги, понеже трябва да си подменя майките тази година и да възстановя загубите от зимата ще гоня грубо 50 броя. За тази бройка, ако инвестирам в инвентар ще вкарам доста пари, а не ми се иска понеже вложих доста до сега и ще свивам малко разходите та се чудя как да е... гявола. Подмених миналата година част от корпусите (3,5см) и сега имам свободни от тях. Работя с 1 ЛР за плодник и нагоре 2 ДБ магазина. Та тези свободните корпуси да ги ползвам за оплодни за новите майки. Мисълта ми е плодника с два магазина отдолу за основното семейство, плътна преграда над магазините с ОСБ или фазер, корпуса за отводка/оплодно и да ползвам вътрешния и вънния капак общ за двете семейства. Недостатък е, че долното по трудно ще се гледа и ако храня ще е с твърда храна. И тук се чудя кое е по удачно за да не се губят майките при оплождане, входа на "оплодния" корпус да бъде срещуположно на основното или няма да бъде проблем да са от едно страна все пак ще ги разделят магазините( грубо 50 см)

VIP Автор
    Регистриран
    06.01.2011
    Пчеларски район
    с. Воднянци, обл. Видин
    Цитат Първоначално публикувано от mir@k@ Виж публикацията
    Привет колеги, понеже трябва да си подменя майките тази година и да възстановя загубите от зимата ще гоня грубо 50 броя. За тази бройка, ако инвестирам в инвентар ще вкарам доста пари, а не ми се иска понеже вложих доста до сега и ще свивам малко разходите та се чудя как да е... гявола. Подмених миналата година част от корпусите (3,5см) и сега имам свободни от тях. Работя с 1 ЛР за плодник и нагоре 2 ДБ магазина. Та тези свободните корпуси да ги ползвам за оплодни за новите майки. Мисълта ми е плодника с два магазина отдолу за основното семейство, плътна преграда над магазините с ОСБ или фазер, корпуса за отводка/оплодно и да ползвам вътрешния и вънния капак общ за двете семейства. Недостатък е, че долното по трудно ще се гледа и ако храня ще е с твърда храна. И тук се чудя кое е по удачно за да не се губят майките при оплождане, входа на "оплодния" корпус да бъде срещуположно на основното или няма да бъде проблем да са от едно страна все пак ще ги разделят магазините( грубо 50 см)
    Най лесния вариант за теб е така и така ще ползваш нещо за преграда между основните и оплодните семейства, по добре използвай преградите като отделни дъна за корпусите които си решил да ползваш за оплодни, отдели ги някъде отстрани с различни входове, а за капаци може временно да използваш найлон и фибран (не е много скъп и ще ти излезе максимум левче за един капак) отгоре затиснат с камък да не го духне вятъра, като се оплодят майките ги вадиш и разтуряш панаира Иначе рискуваш да се получи налитане на младите майки в основните семейства отдолу....

Заслужил Автор
    Регистриран
    03.12.2014
    Пчеларски район
    Врачанско
    Днес тръгнах от София и си се пътува нормално. Спират само на изхода при Яна, подаваш декларацията, полицая я поглежда и преминаваш. Културна работа, без проблеми. Написал съм, че отивам на пчелина. Тънкият момент ще е на връщане ама да видим.
    Иначе от кошерите няма загуби след снега и студа, обаче овошките и трънките са леш. Направо ме съмнява, че ще се наложи да подхранвам, защото много ресурс беше изгубен и незнам дали ще успеят без помощ.
    Медец

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Цитат Първоначално публикувано от todor.mitkov Виж публикацията
    Днес тръгнах от София и си се пътува нормално. Спират само на изхода при Яна, подаваш декларацията, полицая я поглежда и преминаваш. Културна работа, без проблеми. Написал съм, че отивам на пчелина. Тънкият момент ще е на връщане ама да видим.
    Иначе от кошерите няма загуби след снега и студа, обаче овошките и трънките са леш. Направо ме съмнява, че ще се наложи да подхранвам, защото много ресурс беше изгубен и незнам дали ще успеят без помощ.
    Трябват ти 2 декларации с еднакъв текст.Едната за излизане,другата за влизане.

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Ако е по лична карта жител на София, ще го пуснат да се прибере и без декларация.
    На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Декларацията,за разлика от лк., може да ти спести главоболия.

Автор
    Регистриран
    16.03.2011
    Пчеларски район
    с.Гълъбник Община Радомир
    Миналата седмица излизах от София. Бях подготвил декларацията и документа за животновъден обект, както и зеленото картонче. На излизане от София на магистрала Струма на КППто не ми взеха декларацията, а на връщане си влезнах само с лична карта. В сряда планувам пак да ходя до пчелина. Ще си подготвя все пак пак декларацията. Ако има промяна, ще пиша.
    Полупланински район 700 м.н.в.
    8 рамкови многокорпусни кошери,хибридна система.

Почетен Автор
    Регистриран
    27.05.2014
    Пчеларски район
    русе
    Вземате един празен кошер отзад в колата и на КПП-то им казвате, че карате пчели....няма да ви искат нищо според мен!!!

VIP Автор
    Регистриран
    29.09.2011
    Пчеларски район
    Витоша над 1000м.
    Цитат Първоначално публикувано от Илиев Виж публикацията
    Вземате един празен кошер отзад в колата и на КПП-то им казвате, че карате пчели....няма да ви искат нищо според мен!!!
    Ти сега ще накараш куките освен маски да носят и пчеларски була!А и социалното разстояние ще нарасне на 10 метра.
    Не казвай " Хоп! " , преди да си скочил!

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Малко хора се страхуват от пчели и то предимно алергичните. В западнала България във всяка 2ра къща има кошери.

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 8 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 8 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •