Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 6774

Преглед на хибрид режима

Потребител
    Регистриран
    24.04.2017
    Пчеларски район
    Лакатник, Козлодуй
    Февруари сложих една медова ЛР пита на едно слабо ДБ семейство (хванат рояк от миналата година). Вчера, на прегледа, установих, че са изградили далак, а няколко пити бяха напръскани с нектар. Не съм хранил със сироп, но имат питки, а нектара откъде са събрали, нямам идея.
    От миналата година давам Хайв Алайв, тази също ще им дам, каквото е останало, но повече няма да купувам. И аз съм меко казано скептичен към тази добавка, но е възможно и да бъркам.
    Нямам много опит, а и не ми остава много време за пчелите, но каквото съм прочел от Ангел, все вярно е било

Потребител
    Регистриран
    24.04.2017
    Пчеларски район
    Лакатник, Козлодуй
    Хайде, да ви споделя, нещо интересно. Есента зазимих две силни отводки пълни с пило през септември - октомври. Февруари ги заварвам на 2-3 междурамия. От друга страна, миналата година реших да направя отводка от последната ми словенска карника, тя пък взе че изпадна в роево, разфомировах, магерих, нищо не стана и в крайна сметка зазимих карниката в много слабо състояние - я имаше 4-5 междурамия, я не. Сега пращи от пило, от 9 ДБ рамки на 7 има пило. Тригодишна майка. Дума да няма, много рано се вдигат словенките, ама после забавят развитие, то и при мен пашата е оскъдна, та може и това да е.
    И още едно рояче от миналата година, дето го зазимих буквално на една шепа пчели, сега е фул. Толкова беше слабо, че мислех да го разформировам и да не го мъча.
    Та се чудя, как така се получава, че последните стават първи и вайс верса, ммм, как мислите?

Почетен Автор
    Регистриран
    06.05.2015
    Пчеларски район
    с.Дебнево,общ.Троян,обл.Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от zx7r Виж публикацията
    Хайде, да ви споделя, нещо интересно. Есента зазимих две силни отводки пълни с пило през септември - октомври. Февруари ги заварвам на 2-3 междурамия. От друга страна, миналата година реших да направя отводка от последната ми словенска карника, тя пък взе че изпадна в роево, разфомировах, магерих, нищо не стана и в крайна сметка зазимих карниката в много слабо състояние - я имаше 4-5 междурамия, я не. Сега пращи от пило, от 9 ДБ рамки на 7 има пило. Тригодишна майка. Дума да няма, много рано се вдигат словенките, ама после забавят развитие, то и при мен пашата е оскъдна, та може и това да е.
    И още едно рояче от миналата година, дето го зазимих буквално на една шепа пчели, сега е фул. Толкова беше слабо, че мислех да го разформировам и да не го мъча.
    Та се чудя, как така се получава, че последните стават първи и вайс верса, ммм, как мислите?

Тази със 7 рамки пило според мен е миналогодишна майка , направили са самосмяна. И аз така мислех за един,който трябваше да има майка от 2017г, но ми направи впечатление че е видимо много силен.В хубавото време го отварях, имаше на 6 рамки пило, доста добре усвоени и пращеше от пчела.Намерих майката в средата и сложих една празна за осеменяване, но майката беше едра, светла и мъхеста,.т.е. не е дъртата.Така, че случайни неща няма в природата.За да има такава крайна промяна, причината няма как да не е в майката.
    Успех!

Заслужил Автор
    Регистриран
    24.03.2017
    Цитат Първоначално публикувано от zx7r Виж публикацията
    Вчера, на прегледа, установих, че са изградили далак,
    Вчера, на прегледа?!?!

Хора, при какви температури ги правите тези прегледи? Аз успях най-сетне да се добера до село и да си видя пчелите и тук още има сняг.
    Аз докато не стане поне 16-18°С кошер не преглеждам. А вие?

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от Sylvie Виж публикацията
    Вчера, на прегледа?!?!

Хора, при какви температури ги правите тези прегледи? Аз успях най-сетне да се добера до село и да си видя пчелите и тук още има сняг.
    Кошера може по - всяко време да се прегледа, но е важно дали е редно да се прави ?

Почетен Автор
    Регистриран
    02.02.2015
    Цитат Първоначално публикувано от Sylvie Виж публикацията
    Вчера, на прегледа?!?!

Днес в северозапада е било толкова,може би не навсякъде, но мой приятел сподели ,че е на пчелите и е 17градуса. А иначе има и преглед и преглед
    Не можеш да седиш в твоя ъгъл на гората, чакайки другите да дойдат при теб. Понякога трябва ти да ходиш при тях. - Мечо Пух

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 8 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 8 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •