Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 6773

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от Ангел Йосифов Виж публикацията
    Ник,казах ти го не,за да те убеждавам да не третираш или да се хваля,а за да обърнеш внимание на това с което третираш.Казваш,че си много доволен от семействата таз пролет.И аз казвам същото,при това без третиране.
    Кое те кара да мислиш, че не обръщам внимание на това с което третирам? Точно обратното, основно на това обръщам внимание. За мен са важни 3 неща.
    1. Най важно - млада майка.
    2. Добра хигиена и ударна подмяна на рамки (1/3 всяка година)
    3. Профилактика
    Друго не ме интересува, не правя прегледи, стеснявания сложни подредби по книга и ротации. И последното но също важно спокойствие!

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    Кое те кара да мислиш, че не обръщам внимание на това с което третирам? Точно обратното, основно на това обръщам внимание. За мен са важни 3 неща.
    1. Най важно - млада майка.
    2. Добра хигиена и ударна подмяна на рамки (1/3 всяка година)
    3. Профилактика
    Друго не ме интересува, не правя прегледи, стеснявания сложни подредби по книга и ротации. И последното но също важно спокойствие!
    Профилактиката е сбор от всички мероприятия изключващи химията.
    -млада майка
    -нови пити
    -ср
    -чисти дрехи и инвентар.
    -др.
    Третиранията,за мен не са профилактика,а лекуване.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от Ангел Йосифов Виж публикацията
    Профилактиката е сбор от всички мероприятия изключващи химията.
    -млада майка
    -нови пити
    -ср
    -чисти дрехи и инвентар.
    -др.
    Третиранията,за мен не са профилактика,а лекуване.
    Добре де под профилактика имах предвид третиранията за нозематоза и вароатоза !

Наблюдател
    Регистриран
    26.02.2014
    Пчеларски район
    общ. Долни Дъбник, обл. Плевен
    Днес по обяд на пчелина наблюдавах масово очистително облитане - всичко приключи за час. Навсякъде имаше жълто кафяви петна. Иначе не са спирали да летят последните 15 дни - събират прашец от джанки , кайсии, цветя.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Цитат Първоначално публикувано от delisimo Виж публикацията
    Иначе не са спирали да летят последните 15 дни - събират прашец от джанки , кайсии, цветя.
    Ако това беше вярно,за 15-те дена,нямаше да видиш акото.Така се получава,когато дядо Боже ги вкара за поне 2-3 дена.

Наблюдател
    Регистриран
    26.02.2014
    Пчеларски район
    общ. Долни Дъбник, обл. Плевен
    Притеснително е , че човек може да сбърка тази ситуация със заразено пчелно семейство с нозема. Идва на пчелина след няколко дни /като нас съботните пчелари/ и какво да види по прелките и предната страна на кошера всичко осрано в кафяво. Изненада! Какво е това - нозема! Айде веднага лекарства , а то било нормално очистване след няколко лоши дни /наистина 3-4 дни с валежи от сняг и ниски температури/!

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Притеснително е , че човек може да сбърка тази ситуация със заразено пчелно семейство с нозема. Идва на пчелина след няколко дни /като нас съботните пчелари/ и какво да види по прелките и предната страна на кошера всичко осрано в кафяво. Изненада! Какво е това - нозема! Айде веднага лекарства , а то било нормално очистване след няколко лоши дни /наистина 3-4 дни с валежи от сняг и ниски температури/!
    Има разлика, а и както каза Йосифов, предимно се наблюдава след няколко дневно необлитане поради неподходящо време. В другия случай се получава по всяко време.

VIP Автор
    Регистриран
    06.01.2011
    Пчеларски район
    с. Воднянци, обл. Видин
    По скоро е поленова токсикоза или така наречената „майска болест“, само че поради странни стечения на обстоятелствата с времето сега се прояви още през март.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •