Цитат Първоначално публикувано от smsi-h Виж публикацията
kivanov,

Нали знаеш приказката за онзи дето отишъл да продава яйца с кошницата, окачена на тояга на рамото му? А ако си много млад и не я знаеш, питай чичко Гугъл, барем я има там.

Не можа ли да разбреш онова, което и аз и колегите се опитваме да ти кажем. а именно, че трудът на пчеларя е безценен и никой не може да му поставя, каквато и да е цена? Пък неслучайно опрашването в САЩ е по 150 долара на парче и то на всяка нива и от всеки земеделец. Ти смятай, както си искаш, но това е цената в САЩ само за опрашване, отделно хамериканеца може да получи от пчелите още цели шест продукта. У нас за опрашване никой не плаща, а сега де... Аз, примерно, вадя само три продукта от пчелите си, но като знам, как съм ги извадил, като знам, че съм вложил душата си /труда майната му/, мерака си, ентусиазма си, труда и ентусиазма на най-близките ми, хм... Мислиш си, че пчеларя внася само труд, о боже... И представа си нямаш, какво изпитание на психиката и каляване на волята са пчелите... И всичко това години наред...

Абе пчеларството няма ценаи никой не може да я даде, щото ако го направи ще е твърде условно и абсолютно без основание!
Всичко е премерване на риска. Може от 100 000 да станат 1 000 000, но може да станат и 0. Просто имам усещането, че производството на мед е занимание тип хоби и въпросът "защо не направиш Х и Y за да изкараш по-голяма печалба или да разшириш бизнеса" е табу. Разбирам го. Други ходят за риба без да си правят рибарници.

В България сме. Можем да вадим и ние много неща стига да имаме технология, мерак, хора. Всяка работа си има стойност. Мисля, че както процентът хора, които стават за програмисти е голям така не е и малък процентът за пчелари. Просто всички вие тук слагате много емоция. Разбирам го. Но, ако това е просто бизнес, защо не? Видях, че има обява за 3000 долара чисто запалта в щатите. Кажи ми ти тук за тази сума ще работиш ли за мен/за себе си като пчелар?