Първоначално публикувано от
smsi-h
kivanov,
Нали знаеш приказката за онзи дето отишъл да продава яйца с кошницата, окачена на тояга на рамото му? А ако си много млад и не я знаеш, питай чичко Гугъл, барем я има там.
Не можа ли да разбреш онова, което и аз и колегите се опитваме да ти кажем. а именно, че трудът на пчеларя е безценен и никой не може да му поставя, каквато и да е цена? Пък неслучайно опрашването в САЩ е по 150 долара на парче и то на всяка нива и от всеки земеделец. Ти смятай, както си искаш, но това е цената в САЩ само за опрашване, отделно хамериканеца може да получи от пчелите още цели шест продукта. У нас за опрашване никой не плаща, а сега де... Аз, примерно, вадя само три продукта от пчелите си, но като знам, как съм ги извадил, като знам, че съм вложил душата си /труда майната му/, мерака си, ентусиазма си, труда и ентусиазма на най-близките ми, хм... Мислиш си, че пчеларя внася само труд, о боже... И представа си нямаш, какво изпитание на психиката и каляване на волята са пчелите... И всичко това години наред...
Абе пчеларството няма ценаи никой не може да я даде, щото ако го направи ще е твърде условно и абсолютно без основание!