Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 144

Преглед на хибрид режима

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от kivanov Виж публикацията
    Мисля, че нямате никаква представа от коопериране и т.н. Никаква. Твърде много емоция и твърде много "ела и да ти покажа, ела да гориш на слънцето".
    Ще го кажа по-смилаемо. За да се случи нещо голямо са нужни 2 неща:
    1. Пари
    2. Know-how

Аз предлагам 1. и търся 2. в такива размери и с такива хора, че 1 и 2 тежат еднакво и имат еднаква стойност.

Или още по-смилаемо:
    1. Не ти давам 1000лв за захар и да искам да делиш с мен.
    2. Предлагам да прецениш(а не сметнеш) колко струва работата под жаркото слънце и към нея да прибавиш дозата риск, която поемаш и тогава ще имаш стойността на 1. и на 2.

Тоест за да се инвестира в производство на мед не е нужно да го правя аз. Нужно е да намеря някой, който ще оцени неговият труд + риск на колко от инвестиционните средства е равно за да се получи нещо голямо.

Всичко друго са емоцинални изказвания за любовта, птичките и пчеличките. Аз говоря за нещо, което храни семейства и всяка година е по-голямо, а не за завета на дядо Иван към малкия внук Иван.
    Г-н kivanov, виждам, че започвате да се напасвате полека лека. От по - равно минахме на кой колкото му е труда. Нямам никаква емоция в изказването на мислите си, това е истината която Вие изобщо не сте виждали. Труда е много и това което Вие искате няма как да се случи. Трябва да се върнете на първия си пост и обстойно да го редактирате, ако искате всичко да е както трябва. Не може да инвестирате както казах някакви средства и да чакате някой да работи. Хайде, давайте парите и от утре започваме да работим, но вие ще сте до мен при всяка работа, че и дори сам ще вършите някои дейности. Пак казвам, за да можете трезво да прецените на кой колко трябва да се плаща.

Наблюдател
    Регистриран
    16.01.2020
    Цитат Първоначално публикувано от Трендафил Дончев Виж публикацията
    Г-н kivanov, виждам, че започвате да се напасвате полека лека. От по - равно минахме на кой колкото му е труда. Нямам никаква емоция в изказването на мислите си, това е истината която Вие изобщо не сте виждали. Труда е много и това което Вие искате няма как да се случи. Трябва да се върнете на първия си пост и обстойно да го редактирате, ако искате всичко да е както трябва. Не може да инвестирате както казах някакви средства и да чакате някой да работи. Хайде, давайте парите и от утре започваме да работим, но вие ще сте до мен при всяка работа, че и дори сам ще вършите някои дейности. Пак казвам, за да можете трезво да прецените на кой колко трябва да се плаща.
    Вие сте в грешка. Разбира се, че ако Вашият труд (и знания) струва Х пари и аз добавя същата сума то ще е 1:1 разделянето, НО ако аз добавя 5 пъти повече? Аз искам да вложа 50000лв в комбина с хора, които ще добавят труд и хъс на стойност 50000лв. Разбира се, че ако вие сте 5 човека, а аз 1 ще разделим 50% за мен, а за вас по 10%. Всичко е договорка, но в никакъв случай 8 часа на слънцето не могат да са довод в бизнес преговори. Разбира се, че ще кажа "Ами моите 50-100 000лв са по-ценни, защото ще намеря някой и ще го тренирам". Спор винаги може да има. Идеята е всеки влага според желанието за участие и получава такъв процент и след това спрямо този процент търпи риск/позитиви/негативи. Ако си купя имот и го отдавам под наем рискът е 0, но и възвращаемостта е 5-6%. Когато се инвестира в производство на мед има риск да се загуби всичко, но и очакваната печалба ще е по-голяма.

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от kivanov Виж публикацията
    Вие сте в грешка. Разбира се, че ако Вашият труд (и знания) струва Х пари и аз добавя същата сума то ще е 1:1 разделянето, НО ако аз добавя 5 пъти повече? Аз искам да вложа 50000лв в комбина с хора, които ще добавят труд и хъс на стойност 50000лв. Разбира се, че ако вие сте 5 човека, а аз 1 ще разделим 50% за мен, а за вас по 10%. Всичко е договорка, но в никакъв случай 8 часа на слънцето не могат да са довод в бизнес преговори. Разбира се, че ще кажа "Ами моите 50-100 000лв са по-ценни, защото ще намеря някой и ще го тренирам". Спор винаги може да има. Идеята е всеки влага според желанието за участие и получава такъв процент и след това спрямо този процент търпи риск/позитиви/негативи. Ако си купя имот и го отдавам под наем рискът е 0, но и възвращаемостта е 5-6%. Когато се инвестира в производство на мед има риск да се загуби всичко, но и очакваната печалба ще е по-голяма.
    Да в грешка съм, че си загубих времето с Вашите поне за момента недоизяснени идеи. Имате нещо в главата, но самия Вие не сте си го обработили за Вас, камо ли за нас.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •