Цитат Първоначално публикувано от Трендафил Дончев Виж публикацията
Г-н kivanov, до колкото разбрах Вие имате намерение да правите бизнес модел/план, а не аз и като гледам и хал хабер си нямате. Съжалявам, че така се обръщам към Вас, но няма как да се получат така нещата както ги искате. Сметките са Ви добри с молива, но когато отидете на една гола поляна и създадете пчелин със собствените си ръце, опитате първия мед, тогава ще разберете как да си напасвате бизнес плана. Сега като ви пиша тези редове се сещам за един дядко преди години и ми стана смешно, а и малко тъжно. Та този дядко ме среща и също като Вас ми казва: - дай да ти купя един чувал захар и след това ще делим. Значи той единствено ще извади едни парички от джоба си и ще ми ги подаде, а аз ще бъхтам цяло лято и накрая ще делим. Хайде елате на пчелина и аз чрез Вас ще Ви ги изкарам тези пари - тоест вие ще си ги изкарате, но аз само ще Ви казвам как. Гарантирам Ви, че два месеца ще са ви много за да Ви избия идеята от главата. ВЕрвайте ми.
Мисля, че нямате никаква представа от коопериране и т.н. Никаква. Твърде много емоция и твърде много "ела и да ти покажа, ела да гориш на слънцето".
Ще го кажа по-смилаемо. За да се случи нещо голямо са нужни 2 неща:
1. Пари
2. Know-how

Аз предлагам 1. и търся 2. в такива размери и с такива хора, че 1 и 2 тежат еднакво и имат еднаква стойност.

Или още по-смилаемо:
1. Не ти давам 1000лв за захар и да искам да делиш с мен.
2. Предлагам да прецениш(а не сметнеш) колко струва работата под жаркото слънце и към нея да прибавиш дозата риск, която поемаш и тогава ще имаш стойността на 1. и на 2.

Тоест за да се инвестира в производство на мед не е нужно да го правя аз. Нужно е да намеря някой, който ще оцени неговият труд + риск на каква инвестиция е равно за да се получи нещо голямо.

Всичко друго са емоцинални изказвания за любовта, птичките и пчеличките. Аз говоря за нещо, което храни семейства и всяка година е по-голямо, а не за завета на дядо Иван към малкия внук Иван.