Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 959

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    Е.а си майката, хуманно отношение към животните. И как ще го установяват това? На пчеларите също трябва да се дават - за добра пчеларска практика, а и ние пчеларите имаме по хуманно отношение към пчелите. Да сте виждали пчелар да бие с лопата някоя пчела?
    Ами как, кокошките носачки ако са ти били в клетки ги пускаш на свободно или в по голями клетки с чесалки за ноктите ама тук е за едри и дребни преживни тоест да осигориш определена площ има други изисквания за по добър живот.Предполагам , че не става въпрос дали ще ги ребриш с лопатата.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от Георги 1974 Виж публикацията
    Ами как, кокошките носачки ако са ти били в клетки ги пускаш на свободно или в по голями клетки с чесалки за ноктите ама тук е за едри и дребни преживни тоест да осигориш определена площ има други изисквания за по добър живот.Предполагам , че не става въпрос дали ще ги ребриш с лопатата.
    Тя лопатата влиза към хуманното отношение. Това е уред за масаж, който се прилага на добичето. Раздвижва му кръвта, разтяга му кожата и му изправя гърбината.

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    Тя лопатата влиза към хуманното отношение. Това е уред за масаж, който се прилага на добичето. Раздвижва му кръвта, разтяга му кожата и му изправя гърбината.
    Имах приятел поляк беше стар човек чух, че наскоро е починал.Помнеш 2 световна бил е дете разказвал ми е как са ги събрали цялото село и ги съблякли голи жени и деца ( мъжете били избягали) и решили, че ще ги изтрепят но се разминали само с къпане с нещо ги пръскали с какво не знае после ми е разправял как дошли едни други и рязали ръцете на мъжете с банциг, после дошли едни с коне и рубашки на голо зимата температури под нулата а тия с ушанките не си давали зор дори и да се закопчаят дошли да наритат тия първите с праскачките ама те били избягали.Нарочно не казвам кой кой е бил сега не се говорят такива работи но човека бая работи бе видял.
    Преди 3-4 г.ми идва на гости бе пооткачил говореше ту на български ту на полски но ми каза такива времена са сега, че не знаеш кое какво е кое е нормално кое не е.

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    http://kanal3.bg/news/lifestyle/lubo...idzte-kak%253F
    Мед от рози неможе, а мед от канабис може.

VIP Автор
    Регистриран
    30.08.2017
    Пчеларски район
    планета Земя
    Цитат Първоначално публикувано от kuline Виж публикацията
    Яка статийка, трябва да се закачи най-горе със заглавие "Опасност от оглупяване"
    явно съм имал пропуски в знанията, щото разбрах примерно, че от нектара се прави прополис, а от прашеца - мед

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    Канабиса не отделя нектар, защото се опрашва от вятъра. Сиреч не цели чрез нектар да привлече опрашители.
    Въпроса е що ходят по прашеца? Ами другарите що го пафкат?
    В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от бат тянко Виж публикацията
    Канабиса не отделя нектар, защото се опрашва от вятъра. Сиреч не цели чрез нектар да привлече опрашители.
    Въпроса е що ходят по прашеца? Ами другарите що го пафкат?
    Разчита на вятъра, а го посещават масово пчелите. Значи, че пчелите изпреварват вятъра. Абе вятър работа.

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Тренирал пчелите да събират нектар от плодове, а не от цветове. Тази година и аз ги тренирах да събират от круши. /справка клипа/ Ами като нямаше от какво друго и от плодове събират. От каквото има.
    Канабиса или конопа, си е обикновено растение което както всички цъфти, отделя нектар и прашец. Ако има по големи площи от него, пчелите биха събрали прашец и нектар и от него. Конопа има много цветове на едно стъбло и цъфтят в продължителен етап от време. Посещава се добре от пчелите за разлика от розите на които прашеца е мазен и почти липсва нектар. Та мед и прашец от канабис може да има, но ефекта от него не знам какъв ще е. Предполагам обаче, че няма да има такъв какъвто се очаква. Защо? Както знаем, пчелите събират нектар и прашец от отровни растения, но не умират. Растенията нямат за цел да изпускат отрова в нектара, прашеца или семената. Чрез тях те се разпространяват от пчелите или животните които ги разнасят. Пример с мака. Знаете действието му, но семената изобщо нямат този ефект. На канабиса също, на тютюна също и т.н.. Та меда от канабис предполагам също ще е хубав, но трябва само да си осигурите паша. Една хартийка от МВР-то и с те вие.

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от Трендафил Дончев Виж публикацията
    Тренирал пчелите да събират нектар от плодове, а не от цветове. Тази година и аз ги тренирах да събират от круши. /справка клипа/ Ами като нямаше от какво друго и от плодове събират. От каквото има.
    Канабиса или конопа, си е обикновено растение което както всички цъфти, отделя нектар и прашец. Ако има по големи площи от него, пчелите биха събрали прашец и нектар и от него. Конопа има много цветове на едно стъбло и цъфтят в продължителен етап от време. Посещава се добре от пчелите за разлика от розите на които прашеца е мазен и почти липсва нектар. Та мед и прашец от канабис може да има, но ефекта от него не знам какъв ще е. Предполагам обаче, че няма да има такъв какъвто се очаква. Защо? Както знаем, пчелите събират нектар и прашец от отровни растения, но не умират. Растенията нямат за цел да изпускат отрова в нектара, прашеца или семената. Чрез тях те се разпространяват от пчелите или животните които ги разнасят. Пример с мака. Знаете действието му, но семената изобщо нямат този ефект. На канабиса също, на тютюна също и т.н.. Та меда от канабис предполагам също ще е хубав, но трябва само да си осигурите паша. Една хартийка от МВР-то и с те вие.
    Тя цялата статия е пунта мара, а МВР-то освен белезници, друго няма да даде.

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Тя цялата статия е пунта мара, а МВР-то освен белезници, друго няма да даде.
    То ясно, че статията я е писал тоз който най малко разбира. Целта беше да се разбере, че и от канабиса може да се изкара продукция, стига да има паша. А паша има на някои места. Бях писал преди, че в една местност при нас беше обхваната от диворастящ коноп. Канабис да искаш.

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •