https://agri.bg/novini/dfz-prevede-n...kam-zhivotnite
Да им е честито
https://agri.bg/novini/dfz-prevede-n...kam-zhivotnite
Да им е честито
Тези пчелари, които при прегледи и манипулации на кошери не убиват нито една пчела също могат да кандидатстват за "Хуманно отношение към животните"! За целта е необходимо да представят пълен списък на броя пчели преди и след прегледа, манипулацията. Заверка от ветеринаря на списъка е задължително условие.(Търтеите не се броят по технически причини.)
![]()
Не казвай " Хоп! " , преди да си скочил!
Ами как, кокошките носачки ако са ти били в клетки ги пускаш на свободно или в по голями клетки с чесалки за ноктите ама тук е за едри и дребни преживни тоест да осигориш определена площ има други изисквания за по добър живот.Предполагам , че не става въпрос дали ще ги ребриш с лопатата.
Имах приятел поляк беше стар човек чух, че наскоро е починал.Помнеш 2 световна бил е дете разказвал ми е как са ги събрали цялото село и ги съблякли голи жени и деца ( мъжете били избягали) и решили, че ще ги изтрепят но се разминали само с къпане с нещо ги пръскали с какво не знае после ми е разправял как дошли едни други и рязали ръцете на мъжете с банциг, после дошли едни с коне и рубашки на голо зимата температури под нулата а тия с ушанките не си давали зор дори и да се закопчаят дошли да наритат тия първите с праскачките ама те били избягали.Нарочно не казвам кой кой е бил сега не се говорят такива работи но човека бая работи бе видял.
Преди 3-4 г.ми идва на гости бе пооткачил говореше ту на български ту на полски но ми каза такива времена са сега, че не знаеш кое какво е кое е нормално кое не е.
http://kanal3.bg/news/lifestyle/lubo...idzte-kak%253F
Мед от рози неможе, а мед от канабис може.![]()
Тренирал пчелите да събират нектар от плодове, а не от цветове. Тази година и аз ги тренирах да събират от круши./справка клипа/ Ами като нямаше от какво друго и от плодове събират. От каквото има.
Канабиса или конопа, си е обикновено растение което както всички цъфти, отделя нектар и прашец. Ако има по големи площи от него, пчелите биха събрали прашец и нектар и от него. Конопа има много цветове на едно стъбло и цъфтят в продължителен етап от време. Посещава се добре от пчелите за разлика от розите на които прашеца е мазен и почти липсва нектар. Та мед и прашец от канабис може да има, но ефекта от него не знам какъв ще е. Предполагам обаче, че няма да има такъв какъвто се очаква. Защо? Както знаем, пчелите събират нектар и прашец от отровни растения, но не умират. Растенията нямат за цел да изпускат отрова в нектара, прашеца или семената. Чрез тях те се разпространяват от пчелите или животните които ги разнасят. Пример с мака. Знаете действието му, но семената изобщо нямат този ефект. На канабиса също, на тютюна също и т.н.. Та меда от канабис предполагам също ще е хубав, но трябва само да си осигурите паша.Една хартийка от МВР-то и с те вие.
![]()
В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))