https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5884753/
Няма да се учудя, ако е прав. Това е едно от най-обширните експозета относно ХМФ, на които съм попадал. Доста прелюбопитно четиво е! От него може да се направи заключение, че съдържанието на ХМФ в различните храни подлагани на термична обработка. Зависи колкото от продължителността на излагане на висока температура. Толкова, а дори и повече зависи от продължителното съхранение на продуктите при високи температури. Освен това може да се види, че например кафето, зърнените храни, многозърнестите хлябове, фурмите, и най-вече бисквитките и курабийките, съдържат огромни количества ХМФ. Пред които меда направо бледнее.
В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.
На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
"Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))