Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 3 123 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 187

Преглед на хибрид режима

  1. #1
    VIP Автор
    Регистриран
    29.09.2011
    Мнения
    2,531
    Пчеларски район
    Витоша над 1000м.
    Цитат Първоначално публикувано от Трендафил Дончев Виж публикацията
    Все съм се чудил, производителите на даден "хранителен" продукт, дали ядат от него?
    Нищо за чудене.То една Кока Кола за нас с подсладители, а за "нормалните" хора със захар.На нас ако ни отпуснат от царевичния глюкозно-фруктозен сироп ще се почувстват пре...ни. Да бяха само тия с мед да ги намажеш, в перушина да ги отъркаляш и в мравуняк да ги заровиш!
    Не казвай " Хоп! " , преди да си скочил!

  2. #2
    Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Мнения
    6,051
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от зуница Виж публикацията
    Нищо за чудене.То една Кока Кола за нас с подсладители, а за "нормалните" хора със захар.На нас ако ни отпуснат от царевичния глюкозно-фруктозен сироп ще се почувстват пре...ни. Да бяха само тия с мед да ги намажеш, в перушина да ги отъркаляш и в мравуняк да ги заровиш!
    Като каза Кола та ми дойде на ума. Взех едно Пепси от два литра с лимон - едно стекче, че да го меся с водата да и подобрявам вкуса. Все зле.

  3. #3
    VIP Автор
    Регистриран
    29.09.2011
    Мнения
    2,531
    Пчеларски район
    Витоша над 1000м.
    И Пепси!И Пепси!И тях в мравуняка!
    Не казвай " Хоп! " , преди да си скочил!

  4. #4
    Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Мнения
    6,051
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от зуница Виж публикацията
    И Пепси!И Пепси!И тях в мравуняка!
    Ебаси мравуняка, той ще стане колкото Чомолунгма.

  5. #5
    Почетен Автор
    Регистриран
    02.02.2015
    Мнения
    666
    Цитат Първоначално публикувано от Трендафил Дончев Виж публикацията
    Ебаси мравуняка, той ще стане колкото Чомолунгма.
    То това е май добра идея, ама и там се позатопли, та дали ще останат добре скрити
    Не можеш да седиш в твоя ъгъл на гората, чакайки другите да дойдат при теб. Понякога трябва ти да ходиш при тях. - Мечо Пух

  6. #6
    Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Мнения
    6,051
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от barkov1982 Виж публикацията
    То това е май добра идея, ама и там се позатопли, та дали ще останат добре скрити
    Ти от кога започна да разбираш от климата на най - високите македонски планини бре?

  7. #7
    VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Мнения
    3,284
    Пчеларски район
    Европа
    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5884753/
    Няма да се учудя, ако е прав. Това е едно от най-обширните експозета относно ХМФ, на които съм попадал. Доста прелюбопитно четиво е! От него може да се направи заключение, че съдържанието на ХМФ в различните храни подлагани на термична обработка. Зависи колкото от продължителността на излагане на висока температура. Толкова, а дори и повече зависи от продължителното съхранение на продуктите при високи температури. Освен това може да се види, че например кафето, зърнените храни, многозърнестите хлябове, фурмите, и най-вече бисквитките и курабийките, съдържат огромни количества ХМФ. Пред които меда направо бледнее.
    В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.

  8. #8
    VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Мнения
    2,740
    Цитат Първоначално публикувано от бат тянко Виж публикацията
    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5884753/...съдържат огромни количества ХМФ. Пред които меда направо бледнее.
    Точно този текст посочи колегата Костадин в пост 1144 на темата "инвертиран сироп" наскоро, та го коментирахме.
    На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

  9. #9
    VIP Автор
    Регистриран
    30.08.2017
    Мнения
    1,000
    Пчеларски район
    планета Земя
    Цитат Първоначално публикувано от зуница Виж публикацията
    То една Кока Кола за нас с подсладители, а за "нормалните" хора със захар.
    Взимай си от кенчетата, тия от Гърция бяха винаги със захар, то сега вече не знаеш кое къде се произвежда де, но сръбските със сигурност са с глюкозно-фруктозен сироп
    Относно влагането на заместители от производителите, винаги може да им се досажда постоянно с тъпи въпроси на "телефоните им на потребителя". Въпроси от типа "защо спряхте да слагате захар", "защо ни тровите организмите", "към кого да се обърнем за това, че ни съсипвате здравето" и подобни дразнещи въпросчета, а примерно на дежурния им отговор, че глюкозно-фруктозния сироп по нищо не се отличавал на вкус от захарта, може да ги питаме да речем "биха ли яли с удоволствие лайна, дори и да не се разбира на вкус че са точно това". Е, разбира се че може и да сме по-културни в изказа си

  10. #10
    VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Мнения
    2,740
    Захарозата /захарта/ се разгражда в организма на човека до глюкозо-фруктозен сироп чрез същия ензим, с който го разграждат /инвертират/ и в промишлените инсталации. Нишесте и скорбяла/брашно, тесто, картофи и т.н./ - същата работа - два ензима и се превръщат в глюкозо-фруктозен сироп както в стомаха, така и в завода. Проста органична химия. Ако разгледате технологията за производство на бяла кристална захар /цвеклова или тръстикова няма значение/, ще забележите, че технологията е с доста по-агресивна химия. Има за мислене кое доколко вреди. Аз поне не можах да прочета смислени обяснения сред изобилните материали по въпроса, писани от незнайни автори в нет-а. Навремето на село се вареше маджун от дини - бъркал съм по жегата тавата на огъня с часове и си представям какво съдържание на ХМФ е имал готовия маджун - никакъв шанс да издържи на сегашните критерии за хранителен продукт.
    На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

 

 
Страница 1 от 3 123 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

  • Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •