Не те ли е изстрах от самосмени и роене много преди да дойде пашата?Това време топлото е предвесник на дожд.![]()
Не те ли е изстрах от самосмени и роене много преди да дойде пашата?Това време топлото е предвесник на дожд.![]()
Кой разбрал разбрал, кой не е, да пита брата..
Студа е взел една жертва, а 3-4-5 слабаци се клатят и вероятно ще паднат. За мен това са приемливи зимни загуби, с оглед на това, че очаквах бройката да падне значително под 100. Времето е супер, теменужките цъфнаха и сезона стартира.
Тея найлончета ми харесват и 3-4 слабички семейства ще оцелеят благодарение на завиването. При един кошер плата над питата е бил с дупка + найлона над плата се е повдигнал и конденза си стои на капчици върху него, пчелите отдолу се наредили като войници и пият, а под платното хрупат за страх. Тази постановка направо ми хареса. Имаше и намокрени парцали под найлоните, но без мухъл.
В края на седмицата ще ида да ги отворя всички да си поговорим за новия сезон какво ще правим или не.
Медец
Тошка пробва ли метода на ПАНАКАТА?Или не си стигнал до там?![]()
Вида на парцала е от голямо значение също. Аз не случайно ползвам Кюлоти.![]()
Започнах с парчета от памучни чаршафи и един от проядените е хавлиена кърпа. Ще я налучкам материята с проба-грешка.
Забравих да напиша, че си има прилично прашец. Брястовете са отворили и от тях се събира един жълто-оранжев. Има някакъв потенциал в този март ама до сега не съм гонел по-развити семейства толкова рано и явно ефекта е заминавал за да се съвземат семействата вместо да се опита мед от овошки.
Юлиане, как незнаеш, разбира се за секунди. Слагай скафандър, оголи ръка или крак и провери. Даже имам един кошер в къщата, където са наще и ме мързеше да паля пушалка та реших само с водичката да му сменя питата отгоре и да му сложа една крайна с мед, в хладничко време и лек ветрец. Излязоха на пожар, тръгнаха да се лепят и само ги гледам как отскачат. Сега, отнесох и 2 жила, ама от то си беше и малко неподходящо време за пипане.
Медец
Аз съм от "бъзливите" пчелари! Работя си винаги със "скафандър" и ръкавици. Лятото не е никак приятно, но... Ако тогава, когато ме налетяха, бях оголил нещо (без значение къде) щяхя да ме надуят като плондер и да ме помъкнат на някъде. Не! Благодаря! "Стоянова майка жали, а не Бежанова!"![]()
Реших да живея вечно. Засега всичко върви добре.
В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))