Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 448

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от agro Виж публикацията
    Аз по тази причина си правя почти всичко сам, само заварките на аргон още не съм овладял, ама и това ще го науча. Ако взема да откъсвам работници от работа да ми изпълняват прищявките на пчеларското хоби, със сигурност ще загубя.
    За това на мен ми е по лесно да си купя готово, въпроса е да мога да го избия за 5 години.

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от tarty Виж публикацията
    За това на мен ми е по лесно да си купя готово, въпроса е да мога да го избия за 5 години.
    Ех, чичо Скруч пак заговори в теб.

VIP Автор
    Регистриран
    06.01.2011
    Пчеларски район
    с. Воднянци, обл. Видин
    Колеги за мен меда е все още доста ценен продукт за да си позволя да го губя под формата на промивки, претопявания и др. подобни манипулации без значение дали след това аз или пчелите ми ще го консумират, за това се опитвам максимално да го извлека от където мога. Споделих идеята за машинката, за да знаят колегите че такова „животно“ съществува, иначе кой както намери за добре така да процедира с восъчните си разпечатки. Приятна вечер от мен!

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от Цеко Виж публикацията
    Колеги за мен меда е все още доста ценен продукт за да си позволя да го губя под формата на промивки, претопявания и др. подобни манипулации без значение дали след това аз или пчелите ми ще го консумират, за това се опитвам максимално да го извлека от където мога. Споделих идеята за машинката, за да знаят колегите че такова „животно“ съществува, иначе кой както намери за добре така да процедира с восъчните си разпечатки. Приятна вечер от мен!
    Ние също споделихме идеите си. Няма лошо. Нали това търсим в разговорите си?

VIP Автор
    Регистриран
    06.01.2011
    Пчеларски район
    с. Воднянци, обл. Видин
    Цитат Първоначално публикувано от Трендафил Дончев Виж публикацията
    Ние също споделихме идеите си. Няма лошо. Нали това търсим в разговорите си?
    Не казвам че има лошо, споделих каквото имах по въпроса и понеже нямам какво повече да добавя пожелах приятна вечер....

Заслужил Автор
    Регистриран
    04.07.2013
    Аз съм мислил като я прекарам разпечатката през парната и восъка изстине отдолу остава медена вода. Като работя с прегрята пара с висока температура конденза е малък и остава медена вода колкото восък (на тегло). Е тази сладката вода каква стойност има? Като е загрявана не е ли "скапана"? Струва ли си примерно да се дава такъв "загряван" мед на пчелите?
    Този пост е редактиран от nikola.vladov; 12.02.2019 в 22:28.

VIP Автор
    Регистриран
    06.01.2011
    Пчеларски район
    с. Воднянци, обл. Видин
    Цитат Първоначално публикувано от nikola.vladov Виж публикацията
    Струва ли се примерно да се дава такъв "загряван" мед на пчелите?
    Точно днес гледах една лекция на Светослав Софрониев в Благоевград в която обясняваше кой са предпоставките за развитието на нозематозата при пчелите и високото ХМФ в храната една от тях. Един от сравнително лесните начини за извличане на меда от разпечатките е загряването им по някакъв начин, но така получения мед е със силно ограничено приложение ....

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •