Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 448

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от agro Виж публикацията
    Точно, но трябва да е "направи си сам". Ако поръчаш на фирма да ти я направи /например моята/, веднага отива на 3000 лв. Не се шегувам.
    Ще го имам в предвид за напред. Не се шегувам.

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    А мисли ли сте, ако восъка/разпечатките/ се разбиват с вода? След това пресоване. Топене. Количеството вода също е малко.

VIP Автор
    Регистриран
    06.01.2011
    Пчеларски район
    с. Воднянци, обл. Видин
    Цитат Първоначално публикувано от Трендафил Дончев Виж публикацията
    А мисли ли сте, ако восъка/разпечатките/ се разбиват с вода? След това пресоване. Топене. Количеството вода също е малко.
    За мен точно пресоването е голям проблем - пресования восък много по трудно се претопява, което е свързано с загуба на много време и енергия.

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от Цеко Виж публикацията
    За мен точно пресоването е голям проблем - пресования восък много по трудно се претопява, което е свързано с загуба на много време и енергия.
    Може и без пресоване. Споменах го, че прочетох , че го правиш. Иначе водата е сравнително малко и с нея може да се претопи направо или се изцежда тази за пчелите, а се долива друга и се претопява.

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Цитат Първоначално публикувано от tarty Виж публикацията
    Ще го имам в предвид за напред. Не се шегувам.
    Аз по тази причина си правя почти всичко сам, само заварките на аргон още не съм овладял, ама и това ще го науча. Ако взема да откъсвам работници от работа да ми изпълняват прищявките на пчеларското хоби, със сигурност ще загубя.
    На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от agro Виж публикацията
    Аз по тази причина си правя почти всичко сам, само заварките на аргон още не съм овладял, ама и това ще го науча. Ако взема да откъсвам работници от работа да ми изпълняват прищявките на пчеларското хоби, със сигурност ще загубя.
    За това на мен ми е по лесно да си купя готово, въпроса е да мога да го избия за 5 години.

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от tarty Виж публикацията
    За това на мен ми е по лесно да си купя готово, въпроса е да мога да го избия за 5 години.
    Ех, чичо Скруч пак заговори в теб.

VIP Автор
    Регистриран
    06.01.2011
    Пчеларски район
    с. Воднянци, обл. Видин
    Колеги за мен меда е все още доста ценен продукт за да си позволя да го губя под формата на промивки, претопявания и др. подобни манипулации без значение дали след това аз или пчелите ми ще го консумират, за това се опитвам максимално да го извлека от където мога. Споделих идеята за машинката, за да знаят колегите че такова „животно“ съществува, иначе кой както намери за добре така да процедира с восъчните си разпечатки. Приятна вечер от мен!

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от Цеко Виж публикацията
    Колеги за мен меда е все още доста ценен продукт за да си позволя да го губя под формата на промивки, претопявания и др. подобни манипулации без значение дали след това аз или пчелите ми ще го консумират, за това се опитвам максимално да го извлека от където мога. Споделих идеята за машинката, за да знаят колегите че такова „животно“ съществува, иначе кой както намери за добре така да процедира с восъчните си разпечатки. Приятна вечер от мен!
    Ние също споделихме идеите си. Няма лошо. Нали това търсим в разговорите си?

VIP Автор
    Регистриран
    06.01.2011
    Пчеларски район
    с. Воднянци, обл. Видин
    Цитат Първоначално публикувано от Трендафил Дончев Виж публикацията
    Ние също споделихме идеите си. Няма лошо. Нали това търсим в разговорите си?
    Не казвам че има лошо, споделих каквото имах по въпроса и понеже нямам какво повече да добавя пожелах приятна вечер....

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •