Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 20 от 62 ПърваПърва ... 10181920212230 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 191 до 200 от общо 620
    Наблюдател
    Регистриран
    20.01.2018
    Пчеларски район
    София
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    На мен ми изглежда като заболяване на пилото което е основната причина. На снимката не се вижда хубаво, Nilak ако имаш възможност бръкни в продупченото пило и виж какво има вътре.
    Обещах снимка на пилото, ето я.p1.jpg

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Брях, те твоите се развъдили в меката есен. Браво и за рекламата на апифонда.
    Много съм доволен, само с нея храня, даже и отводките ги правя с питка и не се разправям да наливам сироп

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от Nilak Виж публикацията
    На снимката крилата изглеждат като наядени от акар.

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от Nilak Виж публикацията
    Няма му нищо на пилото, няма болест по него, просто ларвите и почти зрелите пчели, са умрели от студ. Това снощи го каза и Трендафил. Друмев, задаваш много и хаотични въпроси!
    Съдейки по написаното от теб, стигам до извода, че липсва зимната пчела и/или имаш някакво заболяване, което не може да се установи по картинка. Що касае "дрискането", за което говори и Рости, т.е. нозема, си мисля, че не е това основната причина, поради която са умрели пчелите.
    Този пост е редактиран от Трендафил Дончев; 04.01.2019 в 20:37.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Няма да цитирам, но пак ви призовавам : като пишете " нозема " , уточнявайте коя от двете имате предвид. Според мен това е много важно.

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Няма да цитирам, но пак ви призовавам : като пишете " нозема " , уточнявайте коя от двете имате предвид. Според мен това е много важно.
    Е допълни моето мнение де. Предполагам знаеш за коя нозема казах аз. Ако не си съгласен с нещо от това, което казах, просто сподели твоето мнение. Не сме на изпит я!

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    ,,Семейството като биологичен обект процъфтява само с изобилие от храна в гнездото. Всички жизнени процеси в семейството са съизмерими с обема на меда и пергата. Пчелите дават мед, а медът произвежда пчели. Силата на семейството винаги е пропорционална на количеството храна, което е мощен инструмент, който определя скоростта на растеж на семейството. Изследванията са установили, че майката слага яйца в пълна сила, а пчелите захранват максималното количество пълноценно потомство само ако в гнездото има най-малко 12-16 кг мед и 2 кг перга. С оскъдни запаси от мед, по-малко от 8 кг, насекомите преминават в икономичен режим и неизбежно регресират семейството. Основното правило на пчеларството е контролът на запасите от мед, като се поддържа изобилието на мед в гнездото през цялата година. ":

Беше писано, че това е отводка от 01.05. имала е достатъчно време да се развие ако това горното е вярно /вярно че е за друг район и за семейство а не отводка/ най вероятно нямаше да се стигне до:
    Безмедица /интересна руска дума/ е постоянен стрес, на фона на който се развиват всякакви болести.

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от Георги 1974 Виж публикацията
    ,,Семейството като биологичен обект процъфтява само с изобилие от храна в гнездото. Всички жизнени процеси в семейството са съизмерими с обема на меда и пергата. Пчелите дават мед, а медът произвежда пчели. Силата на семейството винаги е пропорционална на количеството храна, което е мощен инструмент, който определя скоростта на растеж на семейството. Изследванията са установили, че майката слага яйца в пълна сила, а пчелите захранват максималното количество пълноценно потомство само ако в гнездото има най-малко 12-16 кг мед и 2 кг перга. С оскъдни запаси от мед, по-малко от 8 кг, насекомите преминават в икономичен режим и неизбежно регресират семейството. Основното правило на пчеларството е контролът на запасите от мед, като се поддържа изобилието на мед в гнездото през цялата година. ":

Беше писано, че това е отводка от 01.05. имала е достатъчно време да се развие ако това горното е вярно /вярно че е за друг район и за семейство а не отводка/ най вероятно нямаше да се стигне до:
    Безмедица /интересна руска дума/ е постоянен стрес, на фона на който се развиват всякакви болести.
    Сигурно е така Гоше, но последните снимки са в близък план, при който не се виждат запасите от мед. В предишните снимки се вижда, че по протежение на рамките назад и напред, има още мед. Ако е така както казваш, демек поради липса на медови запаси, тръгнат към регрес, не би следвало и да заложат пило.

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Цитат Първоначално публикувано от kuline Виж публикацията
    Сигурно е така Гоше, но последните снимки са в близък план, при който не се виждат запасите от мед. В предишните снимки се вижда, че по протежение на рамките назад и напред, има още мед. Ако е така както казваш, демек поради липса на медови запаси, тръгнат към регрес, не би следвало и да заложат пило.
    Имах в предвид от по рано отводката е от о1.05. а от 10-15 .08. до 10-15.09 се излюпват основното количество пчели дето формират зимното кълбо ако тогава са действали на ръчна спирачка то сега по това време на годината са се опитали от зор да компенсират нещо щото имат проблем най вероятно малко пчели дето не са преставали да отглеждат пило цяла есен и това е довело до изразходване на запасите в мастното тяло ако въобще се е формирало такова и от там са стнали жертва на всякакви патпгени например Нозема Апис с тази диария или интоксикация от прокиснал мед от висока влажност или нещо друго.
    Знам ли и аз ама това може с лабораторно изследване да се разбере.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от kuline Виж публикацията
    Е допълни моето мнение де. Предполагам знаеш за коя нозема казах аз. Ако не си съгласен с нещо от това, което казах, просто сподели твоето мнение. Не сме на изпит я!
    Никой не те изпитва. Тук на снимките има диария, а тя е при нозема апис. Автора търсил някаква нозема, ама каква -той си знае.

Страница 20 от 62 ПърваПърва ... 10181920212230 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 5 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 5 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •