Цитат Първоначално публикувано от borislav aleksandrov Виж публикацията
виждаш че пчелното семейство е на 100 % мъртво но ти пишат максимум 70-80 % смъртност защото така е наредбата след това трябва да заведеш оторизираните лица до нивата и да кажеш Ей т'ва е (рапицата) от която са натровени. След това арендатора трябва се съгласи да вземат проба - я даде, я не. Като минеш по целия канален ред (а първо са ти казали че е лесно понеже чукаш на компютъра и излиза чия е нивата) изведнъж след 5-6 месеца получаваш писмо от прокуратурата че следдствието се прекратява поради неизвестен извършител, защото междувременно се оказва че нивата не се обработва от този арендатор я дадена под наем на друг или е наел друг да я обработи, или че не си оцелил правилната нива ....
Не съм попадал в такова положение и дано не ми идва до главата! Разбирам, че е по-отвратителното от предположенията ми. Значи е належащо да се направят промени в тази посока. Може да се почне с промени свързани с уточняване на отговорността и съкращаване на процедурата. Ако не се промени нищо, написаното от теб ще го четем години, а пчелите ще мрат и де минимис ще стига за едно напиване от мъка. Очудвам се че пострадалите не са активни. Вероятно някои ще излязат, но е важно зад какви искания застават. Примерно, поставят се пет невъзможни и две възможни и важни. Преговорите/пазарлъка ще стигне до приемане на нещо. Обикновенно възможните. Очудва ме и безучастието на организацията, за чието създаване се изписаха маса страници в този форум. Гръмките приказки си свършиха работата и сега се потдържа удобна тишина? Ако бъркам, ще се извиня тук!!!