Добре дошли в Българският форум за пчелари.

Вижте резултатите от анкетата: Ще присъствате ли на протеста на 10.12.2018

Гласували
64. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Да

27 42.19%
  • Ще си помисля

4 6.25%
  • Не

33 51.56%
Резултати от 1 до 10 от общо 864

Преглед на хибрид режима

Забранен
    Регистриран
    30.06.2017
    аз съм за подпомагане на пчеларите, но тия до 200 кошера примерно ...т.е. да варира, 40 лв на кошер за пчелар с 50 кошера, 30 лв на пчелар до 100 кошера, 20 лв на пчелар до 200 кошера... за мен това е стимулиране на малките!
    сега ще ме извиняват тия с по 1000 кошера, но те не са пчелари, а печалбари!

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Цитат Първоначално публикувано от Faytona Виж публикацията
    аз съм за подпомагане на пчеларите, но тия до 200 кошера примерно ...т.е. да варира, 40 лв на кошер за пчелар с 50 кошера, 30 лв на пчелар до 100 кошера, 20 лв на пчелар до 200 кошера... за мен това е стимулиране на малките!
    сега ще ме извиняват тия с по 1000 кошера, но те не са пчелари, а печалбари!
    Не си извинен.

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    В последните дни четох някои доста интересни неща все по темите разискващи се тук. Чудя се какво и в какъв ред да ви споделя. Мисля за загрявка да почнем от тук.
    https://selo.bg/news/zaradi-osp-samo...dFDzB2YVbrUI-k

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от rosty_sz Виж публикацията
    В последните дни четох някои доста интересни неща все по темите разискващи се тук. Чудя се какво и в какъв ред да ви споделя. Мисля за загрявка да почнем от тук.
    https://selo.bg/news/zaradi-osp-samo...dFDzB2YVbrUI-k

Ще умра от смях. Кой ги пише тези дивотии.

"Защото всъщност, не ние имаме нужда от Европа, която винаги се е държала с нас като мащеха, а Европа има….и тепърва ще има нужда от нас в следващите години. В идните времена нито земеделието, нито Светът ще бъдат същите. Тогава България ще бъде малък, но сигурен пристан на спасение, но за малцина….И тогава всеки ще разбере, колко е важно да имаш дори 1 декар на село."

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Това ли ти направи най-силно впечатление от целия текст?

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от rosty_sz Виж публикацията
    Това ли ти направи най-силно впечатление от целия текст?
    Ами на теб какво ти направи впечатление, как 4000 фермера са фалирали? Дали са фалирали или са прекратили регистрация. Мирише от километри на БСП.

пп. но да те чуем.

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Ами на теб какво ти направи впечатление, как 4000 фермера са фалирали? Дали са фалирали или са прекратили регистрация. Мирише от километри на БСП.

пп. но да те чуем.
    Направиха ми впечатление доста неща. Всички тях си ги знаем и ги дъвчем редовно във форума но в тази статия са събрани на едно.
    Няколко хиляди човека са влезли в сивия сектор в резултат на провежданата политика. Това че са фалирали е малко преувеличено, пък може и да не е. И аз бях фалирах с тоя добив и ако не беше страничен доход от продажба на имот със сигурност или трябваше да разпродавам част или да търся заем.
    Политиката е изцяло към зърнарите и тяхното облагодетелстване. Неоспорим факт. Това влива мнооооооого пари в чужди компании за механизация, препарати, семена и т.н. Неоспорим факт. Сега да се запитаме за приоритет на пчеларството. Ми какви пари ще донесе това на световните концерни? Нищо. Борба със пръсканията с пестициди- кауза пердута. Ако не бяха толкова мега изнагляли с тея неоникотиноиди и там нямаше да има проблем.
    Силното намаляване на семейните ферми и тенденция към изчезването им. Неоспорим факт.
    Като изключим последния абзац статията ми харесва като цяло и смятам анализа който прави за доста точен.

п.п. Ти Атанасов, голям привърженик на ГЕРБ ли си?

Забранен
    Регистриран
    30.06.2017
    аз не подкрепям протеста, защото е главно за тия с много кошери, новоизлюпени пчелари/печалбари, био, Матеивци ипр. Догодина като купувате отводки го питайте дали има слаба година ... веднъж био, дваж програми с отводки, трети път мед, четвърти път Деминимис. Т.е. тия пчелари които се чудят как да стигнат до протеста с развързани гащи, да знаят че тия които ни представляват са си вързали гащите с по 4 колана !!!

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •