Много интересна и полезна дискусия върви, и има защо. Общо взето страните, които се очертават са ясни. Всеки е заел страната в зависимост от философията си и практиката, която я олицетворява. Пък онези, които се спотайват, по-добре изобщо да оставят настрани от живота си пчеларството. Ако човек разгледа дискусията, която върви от скоро, може да си направи чудесен извод за пчеларството в БГ, ами пълен батак е и най-вече заради скапаните държавни органи, дето не си вършат работата. А кажете, че ако имаше стриктен контрол, този разговор изобщо нямаше да се състои, а щеше да е на ниво единствено цената в предвид на това, че медът от България е един от най-качествените в света. И сега, заради скапаните държавни чиновници, се карат производители и изкупвачи. Като доста от нещата у нас, които целят именно окончателно съсипване и малкото останали добри неща от икономиката ни чрез старата римска максима "разделяй и владей".
Апитрейд Пловдив, до момента не сте ми купували меда, но заради инициативата и искреността от ваша страна за възраждане на българското пчеларство, шапка ви свалям и ви казвам, че ако всички собственици на бизнес у Бг-то бяха като вас, България щеше да цъфне и да върже! Честно, така мисля, и мисля, че всички пчелари, с които работите, а и останалите знайни и незнайни за вас, трябва да ви благодарят! Аз лично, защото защитавате българското пчеларство, ви благодаря!
Апитрейд, доколкото разбирам, имате лостове и по-нагоре. А сега, окончателно докажете, че мислите наистина за пчеларството у нас. Хвърлям камък към вас и ви предизвиквам да лобирате пред законодателя да бъде тотално забранен вноса на пчелен мед у нас, каквито рестрикции за внос има съседната ни Турция от дълги години и някои наши пчелари внасят нелегално там, а простите турци били луди за мед от рапица щото бил бял. Сами разбирате, че подобна забрана буквално ще възроди българското пчеларство. За целта станете инициатор даже на някакво идейно движение и популяризирайте създаването на такава забрана даже и в мас медиите. Ако издигнете подобна инициатива, всички пчелари ще ви боготворят и станете в тяхно лице образец за бизнесмени и мениджъри.
Не знам, какви нерви имате, да четене негативи спрямо вас, ама поне имате разбирането, че са изписани от хора, които не само не са наясно с нещата, ами и не знаят, за какво са на този свят. И за търпението ви свалям шапка! Така се прави бизнес, с уважение към инакомислещия и стремеж към по-добро!
Има много още какво да кажа, но е за ЛС или за телефон.