Цитат Първоначално публикувано от rosty_sz Виж публикацията
Хайде почна се. Какво като има очакван добив цели 37,5 кг. та ако ще и да е 5 пъти над средния. Вече е лош колегата, потенциален измамник? Естествено че ще пише максимална цифра за очакван добив.
Здравейте,

Никъде не твърдя, че колегата е потенциален измамник - той може да е напълно изряден биологичен производител. Коректната позиция от негова страна би била да каже, че той самия е биологичен пчелар - подизпълнител, и да си даде аргументите по конкретните три точки защо не сме прави в твърденията си. Вместо това, той повтаря мантрата на създателите на сегашната ситуация в биологичното пчеларство, че ние искаме да го затрием. Не, господине, искаме да го съхраним.

В конкретния негов случай, сертификационното писмо, издадено по този начин, вече предоставя възможност 3700 кг мед (разликата между средният добив по статистика и този, вписан в документа) да бъде манипулиран. Това нямаше да бъде тема на разговор, ако контролиращите лица упражняваха достатъчен контрол, а както е видно от докладите на няколко институции - това не е съвсем така. Именно по тази причина ние искаме да се подсигури допълнителен контрол върху тази част от системата.

Попитахте какво трябва да стане, за да получи българската продукция адекватна цена. Един от отговорите е - когато всички ние започнем да изискваме повече от себе си и от околните. Вие не сте биологичен производител, осъзнавате или не сте ощетен от сегашната ситуация, но казвата - "е какво пък, нека пише човека, щом може. Аз ако бях - и аз щях да пиша." Именно това мислене ни е довело до ситуацията, в която сме.

Поздрави