Страстите се разпалиха и изчаках утрото което е по мъдро от врчерта.
Утвърдените технологии за статистически изследвания и техните привърженици чудесно знаят, че има няколко метода за изследване и ще се получат различни резултати, точно заради грешка предизвикана от подаване на грешна информация. Редно ни било за да имаш правдоподобни заключения да имаш максимално истински входни данни. Да ама не. Абсолютно съм сигурен, че ако се вземат данните за износа на мед, приспадне се вноса и се прибави вътрешния пазар и това се раздели на пчелните семейства ще се получи мнооооого различен резултат за среден добив. И кой ще верен тогава, този който се позовава на търговски документи или този от лафене по телефона? Дали ще бъде проблем ако преработеателите изнасяте повече мед от колкото са семействата умножени по средния добив от статистиката да минавате по една пълна данъчна ревизия? Изглежда по същия начин като пчеларя да доказва пред спец проверка че е произвел повече продукция. Загуба на време и нерви и накрая ще излезе че не си заслужавало повишението в добива защото то ти е струвало повече от колкото ти е донесло.
Както и да е. Сега и да се питаме и убеждаваме няма смисъл. Сигналите и предложенията са внесени и до колкото знам вече има нови правила. Винаги много ме боляло и е много жалко че ние пчеларите и вие изкупвачите не можем да работим с уважение един към друг.