Цитат Първоначално публикувано от agro Виж публикацията
Бай Ганьо с мускалите, а? Шегувам се. Това са го пробвали много хора за различни продукти и услуги. В общия случай точно това е резултатът. Питай търговците на билки или етерични масла например. Хората с години създават такъв контакт и доверие, с надеждата някой ден да станат търговски партньор на голяма фирма. Аз дори не съм се опитвал в моята област, защото предварително знаех, че нямам изградено име и авторитет за пред големите търговци. След 20 години в занаята и създадени множество контакти, сега бих опитал да го направя, но вече не ме интересува - одъртях и нямам вече онзи хъс, както навремето. Освен това, ако се стигне до интерес, хората искат да дойдат и да видят къде точно се заготвя стоката им, какъв контрол има, какви стандарти се поддържат и т.н. Трябва да има човек какво да покаже, ама това куп пари струва, трябва да си ги събрал отнякъде и така кръгът се затваря. Е, ако си бил верен служител в такава фирма години наред и си спечелил доверие, също става. Късметът също не е излишен в живота, на някои им се случва, но на повечето не.
Има и още няколко неща.Меда които се купува от България почти никога не отива при тьрговеца непреработен.Обикновено се смесва по изисквания на клиента.Малко акация ,малко липа,малко украински, малко полифлорен , малко китайски двойно филтриран и така нататък.Вариантите са много.Количествата са доста големи.Айде сега си представете ,че иска да закупи от вас 100тона мед, ама доставка след 4 дена.Кво правим.И друго има ,защо да купи вашия мед за 6 лева примерно ,като може да го купи за 5,50.Тьрговеца го интересува единствено по_голямата печалба.Защо мислите махна квотата на украинския мед.Заради бедния украински пчелар или защото почнаха да плащат повече,отколкото искат.