IMG_20180713_112321.jpg
IMG_20180713_112358.jpg
Ей така се пълнят моите тенекии.
IMG_20180713_112321.jpg
IMG_20180713_112358.jpg
Ей така се пълнят моите тенекии.
Току що видях нещо което ми е трудно да повярвам.Вчера придадох четири сборни пити пило+6 стръскана млада на оплодена пронесла майка от самосмяна.Маточника го бях изкарал със все питата и пчелите до запечатване на първото пило.Днес отварям да освободя майката и основата от вчера изградена!Като знам основните че градиха трудно...Лошото е че май избързах с освобождаването-веднага се накачулиха отгоре и,не забелязах агресия ама ще се чуечуе...
Аз също съм доволен от ,,моите,, свищеви,тази година правих сборни отводки на по 5-6 р з.пило, още толкова стърсена,пита с яйца,веднага затваряне и преместване на далеч.от 31бр.,една търтовка и две варовити(отдавна ликвидирани),6 бр са на 7-9 р.другите м/у 15 и 20 р покрити,че и малко мед има за вадене.
От друга страна като се замисля- двайсетина лева ми се виждат твърде малко за качество...
Малко се отклонихме от темата, но като е тръгнала приказка за майки и отводки, да попитам за една моя идея. Ако след формиране на отводката направя едно третиране с диетилов етер, с цел летящите пчели да забравят местоположението на стария кошер и да останат в новия? Дали ще се получи? Нямам възможност да ги местя на ново място.
В момента има 9 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 9 гост (и))