Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 6769

Преглед на хибрид режима

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    IMG_20180713_112321.jpg
    IMG_20180713_112358.jpg

Ей така се пълнят моите тенекии.

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от Валентин. Виж публикацията

Ей така се пълнят моите тенекии.
    Тази година ще идваме при теб за пчели/майки, отводки / както изглежда.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от Трендафил Дончев Виж публикацията
    Тази година ще идваме при теб за пчели/майки, отводки / както изглежда.

Задасе постигне такъв резултат знаеш какво трябва. 6 рамки изградени +магазин запечатан.Малко хора го можем това Модернизаторе.
    Кой разбрал разбрал, кой не е, да пита брата..

Заслужил Автор
    Регистриран
    23.11.2014
    Пчеларски район
    krivodol
    Току що видях нещо което ми е трудно да повярвам.Вчера придадох четири сборни пити пило+6 стръскана млада на оплодена пронесла майка от самосмяна.Маточника го бях изкарал със все питата и пчелите до запечатване на първото пило.Днес отварям да освободя майката и основата от вчера изградена!Като знам основните че градиха трудно...Лошото е че май избързах с освобождаването-веднага се накачулиха отгоре и,не забелязах агресия ама ще се чуечуе...

Почетен Автор
    Регистриран
    06.05.2015
    Пчеларски район
    с.Дебнево,общ.Троян,обл.Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от miroslav70 Виж публикацията
    Току що видях нещо което ми е трудно да повярвам.Вчера придадох четири сборни пити пило+6 стръскана млада на оплодена пронесла майка от самосмяна.Маточника го бях изкарал със все питата и пчелите до запечатване на първото пило.Днес отварям да освободя майката и основата от вчера изградена!Като знам основните че градиха трудно...Лошото е че май избързах с освобождаването-веднага се накачулиха отгоре и,не забелязах агресия ама ще се чуечуе...
    Не е трябвало да се месиш, пчелите си знаят работата.Както си го направил рискуваш да я убият и да заложат свищеви маточници.

Заслужил Автор
    Регистриран
    23.11.2014
    Пчеларски район
    krivodol
    Аз също съм доволен от ,,моите,, свищеви,тази година правих сборни отводки на по 5-6 р з.пило, още толкова стърсена,пита с яйца,веднага затваряне и преместване на далеч.от 31бр.,една търтовка и две варовити(отдавна ликвидирани),6 бр са на 7-9 р.другите м/у 15 и 20 р покрити,че и малко мед има за вадене.
    От друга страна като се замисля- двайсетина лева ми се виждат твърде малко за качество...

Почетен Автор
    Регистриран
    29.09.2010
    Малко се отклонихме от темата, но като е тръгнала приказка за майки и отводки, да попитам за една моя идея. Ако след формиране на отводката направя едно третиране с диетилов етер, с цел летящите пчели да забравят местоположението на стария кошер и да останат в новия? Дали ще се получи? Нямам възможност да ги местя на ново място.

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Цитат Първоначално публикувано от valaz Виж публикацията
    Малко се отклонихме от темата, но като е тръгнала приказка за майки и отводки, да попитам за една моя идея. Ако след формиране на отводката направя едно третиране с диетилов етер, с цел летящите пчели да забравят местоположението на стария кошер и да останат в новия? Дали ще се получи? Нямам възможност да ги местя на ново място.
    Правиш налитане с разделяне на летящата и не ти трябва да ги пренасяш.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 9 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 9 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •