Чувал съм за друсан кебап, ама центрофуга сефте чувам. Инак за слабите семейства е факт. И в другата стая дават невероятни насоки.
Чувал съм за друсан кебап, ама центрофуга сефте чувам. Инак за слабите семейства е факт. И в другата стая дават невероятни насоки.
При мен пълзенето е трета седмица. Събират се между два реда кошери, в по-сенчестата част с повечко трева и става ад. Има стари пчели, пчели с деформирани крила, някакви джуджета, търтеи, напудрени с прашец от слънчогледа предполагам. Подути май няма. Хващах по някоя пчела и като ги хвърля във въздуха имаше такива, които отлитаха. Има ли някой който разбира от болести и проблеми по пчелите да глебна в едно бурканче и да пратя за изследване?
Летежа на пчелина е видимо намалял в сравнение с преди 2-3 седмици, докато вътре в кошерите си има прилично пчели. При мен още от липата вкараха доста мед в плодниците и явно предусещаха, че идва захлаждане. Даже има кошери, които са заклеели входовете (на спуснати дъна). Отделно температурите явно са били доста нисички, че вчера като започнах да вадя по-рано и питите си бяха студени, все едно сме май месец.
Хубавото е, че отчетоха по 10 кг липа+ливада+оцапано със слънчоглед. Ще видим от Данаил Николаев как ще го определят. По магазините остана за още едно вадене и ако нападнат детелината може и да завърша с добър добив.
Медец
При мен летежа вече започна да се разделя и освен към слънчогледа тръгнаха и в други посоки. Следващата седмица като погледна извъртяните пити ще си каже. Аз на дъжд се радвам, защото знам каква пустиня става като рече само да пече.
За това и питах дали има човек, който разбира какво гледа на тея проби, че в лабораториите нещата са мноого относителни и бих правил експеримент само при някой кадърен.
Медец
Аз това го гледам втора година. Понеже съм на бетон, ако се заинатя, мога и да преброя колко ще намеря за час след старателно измитане. Тази година са в слънчевата зона на пчелина, миналата беше повсеместно. Дадох бурканче за изследване, платих и получих лист с общи приказки, от който полза никаква. Още повече, че образованието ми е такова, че, ако не беше смяната на системата, като нищо аз щях да ги правя тези изследвания.
На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
"Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин
Миналата година работех със строителна рамка във всеки кошер. Сума и търтеево пило изчоплих да намеря акар, даже и питах из темите как изглежда, няма и няма. А пълзящите пчели бяха повече. Тази година обаче го виждам. Бяха ми подредили търтеево пило най-отдолу по рамките на медовите корпуси, та го чоплих. В 3 от 10 ларви намерих акар, не знам много ли е, но поне вече знам как изглежда.
На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
"Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин
IMG_20180715_095213.jpg
.......
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))