Чувал съм за друсан кебап, ама центрофуга сефте чувам. Инак за слабите семейства е факт. И в другата стая дават невероятни насоки.
При мен пълзенето е трета седмица. Събират се между два реда кошери, в по-сенчестата част с повечко трева и става ад. Има стари пчели, пчели с деформирани крила, някакви джуджета, търтеи, напудрени с прашец от слънчогледа предполагам. Подути май няма. Хващах по някоя пчела и като ги хвърля във въздуха имаше такива, които отлитаха. Има ли някой който разбира от болести и проблеми по пчелите да глебна в едно бурканче и да пратя за изследване?
Летежа на пчелина е видимо намалял в сравнение с преди 2-3 седмици, докато вътре в кошерите си има прилично пчели. При мен още от липата вкараха доста мед в плодниците и явно предусещаха, че идва захлаждане. Даже има кошери, които са заклеели входовете (на спуснати дъна). Отделно температурите явно са били доста нисички, че вчера като започнах да вадя по-рано и питите си бяха студени, все едно сме май месец.
Хубавото е, че отчетоха по 10 кг липа+ливада+оцапано със слънчоглед. Ще видим от Данаил Николаев как ще го определят. По магазините остана за още едно вадене и ако нападнат детелината може и да завърша с добър добив.
Медец
Аз това го гледам втора година. Понеже съм на бетон, ако се заинатя, мога и да преброя колко ще намеря за час след старателно измитане. Тази година са в слънчевата зона на пчелина, миналата беше повсеместно. Дадох бурканче за изследване, платих и получих лист с общи приказки, от който полза никаква. Още повече, че образованието ми е такова, че, ако не беше смяната на системата, като нищо аз щях да ги правя тези изследвания.
На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
"Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин
Стъпихме на 50кила средно за годината. А има още по 1 магазин да свалям.
Браво бат Вальо.Ама молив нямашли за това разтояние да не надграждат толкова много.Аз ползвам силата на молива за да не става такова мазало.Дет са вика може някой майка да отиде бъдева.![]()
Кой разбрал разбрал, кой не е, да пита брата..
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))