листа от домати пич
листа от домати пич
oie_24195425Kla0DDIK.jpg oie_24195541O16sowrP.jpg Да попитам, втората снимка смятам да използвам фибрана, който е направен тъкмо по мярка, за таванка, и отгоре над фибрана, слагам дървената таванка. Проблем ли ще е или да не слагам и фибран и таванка, а да оставя, само таванката
Здравейте отново. Без да изпадам във подробности за изминалите 2 месеца, през които, смятам грижливо се отнасях към моят кошер, ще карам по същество ... От около 2 седмици забелязвам, че във кошера ми има дефицит на хранителни запаси, което ще рече, че от общо 7 пити, покрити със пчели, сега вече са 5 пити покрити, и то не изцяло със пчели, но това е разбираемо и не ме кара да се съмнявам във числеността на семейството, тъй като се знае, че все пак изхвърлят търтеите а те са си цифра във всеки кошер, та към храната. Забелязах че имам 6 пити, да речем на 3 пити има венец около 3 см и другите 3 пити са със незапечатан мед, който предполага се запечатват сега, и това ме кара да се притеснявам, защото е близо до критичното състояние на зимните запаси. Въпросът ми е. Какво бихте ме посъветвали да направя, за да увелича хранителните запаси, аз направих следното. От 4 дена им сипвам през ден захарен сироп, съотношение 2:1 захар- вода, за около 20 часа го изпиват, току що им сипах пак и смятам до към 25-26 да продължа със това съотношение концентрат, защото друго не ми хрумва, а няма и кой да ми помогне в практиката, всичко сам правя с четене, но само с четене не става което е факт. Вече при свършен факт го правя и само с четене, защото нямам избор. Последното нещо което предприех за храна е, че днес купих 3 плика х2,5 кг APIFONDA - немска храна. Моля, ако някой има желание да ми помогне със съвети, да го направи. Благодаря предварителноП.С. Изпуснах една от питите която е със добър венец, и се разкачиха телчиците които държат восъчната основа, тази пита сложих зад пределната дъска да я оберат и я хвърлям. Правилно ли е ?
Докато има прашец им давай сироп, а след това питките и си ОК. Питата, ако е с запечатан мед може и като последна да я оставиш, нищо, че е със скъсани телове. Ако не е запечатана е добре да я оберат и да я махнеш. Сиропа му прави малко сметка колко слагаш за да не прекалиш, макар, че има ли място няма проблем.
най-вероятно дори и до пролетта ще стигнат(с двята пакета), но за всеки случай да се провери по-рано
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))