Първоначално публикувано от
Кристян
Хайде, пак ще пиша. Мравки, е няма отърване от това племе баце. Първо пробвах със сол, както много е писано че солта ги отблъсква. Купих 2 кг сол, и то не морска ми за готвене си, насипах навсякъде около кошера, че и отдолу, от тези 2 кг сол, файдата беше нулева. След това, купих някаква пудра от пчеларският магазин, специално за мравки, и никак не беше евтина пудрата, и от това файдата беше нулева. След това попаднах някъде на пост, че трябва вряла вода да се сипе в мравуняка, а този мравуняк е избил точно до крака на кошера, ок отидох със вряла вода преди малко, нито було съм слагал, нито ръкавици, защото няма да ги отварям, и нещеш ли се случи, нещо необичайно, 1 минута след като налях обилно мравуняка със вряла вода и се поместих, от другите страни на кошера да наливам, навсякъде, стана нещо страшно около кошера, целият кошер излезе и започнаха да се въртят около мене, страшно много пчели, абе буквално целият кошер, и ме накацаха покриха ме целият, аз разбира се изтръпнах, защото това си беше сериозно количество пчели, но още по необичайното беше, че въпреки че се уплаших до смърт, нито една от пчелите не ме ужили, аз леко полеко, станах и тръгнах на друга посока и пчелите се изнесоха, та в крайна сметка и врялата вода не помогна . Дайте съвет, с какво може да се махнат тия мравки, но без нафти и бензинища