Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 130

Преглед на хибрид режима

Почетен Автор
    Регистриран
    27.04.2013
    Пчеларски район
    Варна
    Цитат Първоначално публикувано от seto4e Виж публикацията
    Колега Драев ето малко конкретна помощ за теб. Пробвай и споделяй. Дозата ти е тотално грешна. За да дозираш правилно трябва да знаеш молекулярната маса на конкретния елемент. Ти си изполвал със стократно по-малки дози. Ето правилната дозировка за 4мМol и 25mMol за литиев хлорид и литиев цитрат:

licl.jpg

Ако намериш може да изполваш Шуслерова сол №16, която е литиев хлорид в една таблетка 250мг.
    https://www.paulsmarteurope.com/schu...etten-tablets/
    За Шуслеровата сол мисля че грешиш. Ако е D6 е с разреждане 10 -6 - 0.000001 грама активна субстанция в грам от продукта, ако е D12 означава, че активната субстанция в един грам препарат е 0.000000000001 грама.

Заслужил Автор
    Регистриран
    12.07.2013
    Цитат Първоначално публикувано от iliew Виж публикацията
    За Шуслеровата сол мисля че грешиш. Ако е D6 е с разреждане 10 -6 - 0.000001 грама активна субстанция в грам от продукта, ако е D12 означава, че активната субстанция в един грам препарат е 0.000000000001 грама.
    Ами това е важно да се уточни. Не съм специалист по шуслеровите соли, на съдържанието пише 250мг литиев хлорид. Ако D6 е някаква абревиатура на разреждане то тогава този вариант отпада и остават само фирмите за лабораторни консумативи.

licl16.jpg
    Богохулство е да мислиш, че нещо е случайно.
    Да хапнем да пийнем, другото е лъжа.
    Живота свършва, парите не.

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Цитат Първоначално публикувано от iliew Виж публикацията
    И според мен е така и концентрацията е абсолютно недостатъчна за ефекта, който се търси. 250мг мисля, че е теглото на таблетката, а не на литиевия хлорид в нея.
    Цитат Първоначално публикувано от smsi-h Виж публикацията

Ами дали няма да им отражение и върху поведението на пчелите? Става дума, ако имаме ненормално поведение след третиране, то за какво оползотворяване на паша можем да говорим, еле пък и ако се променят нещата при снасянето на майката и отглеждането на ларвите от отглеждачките?
    Въпросите са много повече от отговорите! Това трябва да се тества от поне петима опитни пчелари в продължение на две години. Да се наблюдава както действието му спрямо акара, така и за всички странични ефекти. Трябва да е добре обмислен и проведен експеримент с еднакви методи на действие от всички тестери, за да има съпоставимост на резултатите.
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •