Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 130

Преглед на хибрид режима

Заслужил Автор
    Регистриран
    12.07.2013
    Цитат Първоначално публикувано от вдраев Виж публикацията
    Колеги,като не ми вярвате-неправете нищо.Аз бях доволен,но останах с впечатлението,че нещо съм объркал и затова потърсих мнения ама тук само теоретици и критика.
    Колега Драев ето малко конкретна помощ за теб. Пробвай и споделяй. Дозата ти е тотално грешна. За да дозираш правилно трябва да знаеш молекулярната маса на конкретния елемент. Ти си изполвал със стократно по-малки дози. Ето правилната дозировка за 4мМol и 25mMol за литиев хлорид и литиев цитрат:

licl.jpg

Ако намериш може да изполваш Шуслерова сол №16, която е литиев хлорид в една таблетка 250мг.
    https://www.paulsmarteurope.com/schu...etten-tablets/
    Богохулство е да мислиш, че нещо е случайно.
    Да хапнем да пийнем, другото е лъжа.
    Живота свършва, парите не.

Заслужил Автор
    Регистриран
    16.02.2018
    на кошери след третирането им не видях аномалии усъмних се когато непадна ниедин акар при теста отворих да ги видя отгоре само гаранция имат пило и то в тоя кучи студ доэи некоментирам аэ пробвах така

Заслужил Автор
    Регистриран
    16.02.2018
    нямам нужния интелект да разбера писаното от сато4е

Почетен Автор
    Регистриран
    21.11.2014
    Пчеларски район
    с.Близнаци, Община Хитрино, Област Шумен
    Цитат Първоначално публикувано от вдраев Виж публикацията
    нямам нужния интелект да разбера писаното от сато4е
    Аз ти го написах в преден пост 1 гр. Литиев хлорид на литър сироп. В таблицата е посочено в милиграми 1059.75 mg= 1.05975 грама

Заслужил Автор
    Регистриран
    02.09.2016
    Цитат Първоначално публикувано от Георги Куров Виж публикацията
    Аз ти го написах в преден пост 1 гр. Литиев хлорид на литър сироп. В таблицата е посочено в милиграми 1059.75 mg= 1.05975 грама
    Ми литиевия цитрат излиза цели 5,248 грама на литър сироп. Не е ли много?

Колеги, има ли някой сведущ в немския, за да разкаже за какво иде реч във второто видео от по-горе, че автоматичния преводач никак го няма в немския?

Забранен
    Регистриран
    23.03.2016
    Не е много. Точно толкова колкото трябва е. Има си формули по които се изчислява това. В преработен вид формулата преставлява моларната концентрация, която се търси умножена по моларната маса на веществото и това ни дава колко грама от веществото имаме в 1 литър разтвор. n*M = m; При литиевият хлорид е 42,39*0,025 = 1,06г; при литиевият цитрат 209,92 * 0,025 = 5,248г.
    Литиевият хлорид си има плюсове и минуси, както всеки един препарат за третиране на акара. Всеки решава кое е по-добре за него в борбата с акара. При литиевият хлорид имаме много високи резултати за много кратко време (3 дена), но за сметка на незначително съкращаване на живота на пчелите. Според мене унищожаването на акара преди зимуването на пчелите ще допренесе за тяхното по-леко зимуване и по-ниска смъртност, въпреки съкращаването на живота им с няколко дни до седмици, но дали съм прав ще разберем след като излезе следващата научна статия по тази тема. Ако някой реши да прави експерименти в тази насока и има нужда от помощ, съвет или методология съм готов да му помогна с каквото мога.

Заслужил Автор
    Регистриран
    02.09.2016
    Колега ShackM,

Ами дали няма да им отражение и върху поведението на пчелите? Става дума, ако имаме ненормално поведение след третиране, то за какво оползотворяване на паша можем да говорим, еле пък и ако се променят нещата при снасянето на майката и отглеждането на ларвите от отглеждачките?

Почетен Автор
    Регистриран
    27.05.2014
    Пчеларски район
    русе
    Най-искрено се надявам, някой случаен "посетител" на форума да не прочете с какво някои биологични пчелари малтретират пчелите си,......че ще се отврати от българския мед е най-малкото!!!

Заслужил Автор
    Регистриран
    16.02.2018
    Цитат Първоначално публикувано от Илиев Виж публикацията
    Най-искрено се надявам, някой случаен "посетител" на форума да не прочете с какво някои биологични пчелари малтретират пчелите си,......че ще се отврати от българския мед е най-малкото!!!
    Според вас да си замълча ли, или да му отговоря?

Забранен
    Регистриран
    23.03.2016
    Цитат Първоначално публикувано от Илиев Виж публикацията
    Ще си аргументираш ли мнението? Аз лично не виждам вреда от литиевият хлорид върху човека, даже липсата на литий може да окаже по-негативно влияние отколкото неговото наличие, все пак в 1кг мед ще има средно 7мг литиев хлорид от които едва 1,13мг са литий, а за медицински цели ефективната доза е 40мг литий. Кой е този човек който ще изяде 35кг мед дневно? Още повече че чрез храната си човек приема по 2мг литий дневно. Няма смисъл да коментирам, че в пчелният мед има различни ензими с които литият ще се свърже и няма да е вече в свободно състояние. Или пък ще се изхвърли от организмът на пчелите при преработката на сиропа.
    Интересно ми е да разбера защо смятате че литият е вреден, може би аз греша някъде в моите разсъждения?

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •