Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 83 от 159 ПърваПърва ... 3373818283848593133 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 821 до 830 от общо 1589
    VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Моите сем са слабички заради безумно сухата и гореща есен и по скоро съм притеснен за развитието от колкото за роенето.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от rosty_sz Виж публикацията
    Моите сем са слабички заради безумно сухата и гореща есен и по скоро съм притеснен за развитието от колкото за роенето.

Ти си опитен пчелар и ще се справиш.Аз на ли съм ти казвал моите как мислех да ги паля и да не се занимавам повече след миналата зима.Тогава казвах един лав,,последните ще стана първи, а .....Няма да се отчайваш и гледай позитивно.
    Кой разбрал разбрал, кой не е, да пита брата..

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    Тогава казвах един лав,,последните ще стана първи .
    Зависи от къде гледаш.

Почетен Автор
    Регистриран
    27.04.2013
    Пчеларски район
    Варна
    Цитат Първоначално публикувано от Трендафил Дончев Виж публикацията
    А тази си мисля, че рояците ще са в пъти повече.
    Затова ще им налагам комунизъм и богатите ще дават на бедните пило и пчели.
    Ако няма бедни, ще давам на комшиите.

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от iliew Виж публикацията
    Затова ще им налагам комунизъм и богатите ще дават на бедните пило и пчели.
    Ако няма бедни, ще давам на комшиите.
    Чу ли Друмев? Малко ти е далечко, но все пак човека дава.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от mici-92 Виж публикацията
    Често,пчелари съобщават за,,погибла'' отводка.Като после добавят.-,,Абе аз си знаех ,че така ще стане",или,,То си е моя грешка".Ако е било,толкова вероятно,да я загуби,едва ли би г о допуснал.Вероятно,другаде е ключа за ,,бараката"?Мисля,че е имал и други опции,като обединяване например.Но,тогава би жертвал майката,която,ако презимува би било,още по-добре.Правилно ли разсъждавам в този мразовит и с обилен снеговалеж ден?Да не забравите,да сложите някоя,,цепеница"в огъня! А,между другото да попитам дългогодишни пчелари.Помнят ли,подобна зима на тази,през която,чак в края на февруари,нощните температури да паднат под -5 градуса по С ?
    Предполагам искаш да кажеш слабо семейство не отводка. Защото късните отводки със млади майки изкарват зимата без проблем. Моята гледна точка по въпроса. Всяка година оставям около 10 запасни майки в слаби семейства. Ако оцелее майката ще ми е полезна пролетта ако не нищо не губя. Половината да изкарат зимата е супер. По принцип други слаби семейства не държа това е остатъка от помощтните. Всички основни кошери са способни да изкарат зимата според мен.

П.С. Това е естествен подбор за каляване на гена която оцелее е калена в битка

Почетен Автор
    Регистриран
    27.05.2014
    Пчеларски район
    русе
    Като стана дума за естествен подбор - има един овчар в нашето село, и в двора си има един кошер - от 4-5г. не го е отварял, или по-точно не му е повдигал капака даже...всяка пролет го питам как са пчелите, и той:"А, фъркат ва, фъркат.."...няма третирания, подхранвания и т.н. и продължават да са живи, колко го молих да ми го продаде - е не ще..едни други 3 кошера изтървах преди 3г., оставени на самотек няколко години и оцеляват, само че бях много плах с преговорите, и по-нахални от мен ги купиха без пари....така че генът е голяма работа!!!

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Аз в момента имам 4 такива.От две години не ги третирам с нищо.Но гледам почнаха да се повяват кафеви пръстенчета по тях.
    Кой разбрал разбрал, кой не е, да пита брата..

Почетен Автор
    Регистриран
    24.12.2017
    Пчеларски район
    Кирково .Кърджали
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    Предполагам искаш да кажеш слабо семейство не отводка. Защото късните отводки със млади майки изкарват зимата без проблем. Моята гледна точка по въпроса. Всяка година оставям около 10 запасни майки в слаби семейства. Ако оцелее майката ще ми е полезна пролетта ако не нищо не губя. Половината да изкарат зимата е супер. По принцип други слаби семейства не държа това е остатъка от помощтните. Всички основни кошери са способни да изкарат зимата според мен.

П.С. Това е естествен подбор за каляване на гена която оцелее е калена в битка
    Исках,да кажа.Със стара майка,на която и се дава още един шанс ,да презимува,вместо да се унищожава.Нали няма,какво дасе губи?

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    На стари майки не се дава шанс да зимуват в основни семейства. Ако иззимува ще е зле в пролетно развитие, ако не е зле в пролетно ще влезе в роене въобще само дертове.
    Положението в района е доста зле. Снега вече е над 15 см и това за нас вече си е доста сняг. Извън града нищо не е почистено, вече се кара с вериги. В града се въртят някакви снегорини. Вятър, обилен снеговалеж и застудява със всеки час.

Страница 83 от 159 ПърваПърва ... 3373818283848593133 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •