Единственото от което недоволствам е поставянето под общ знаменател.
Например.
Масово потребителите мислят, че пчеларите са едни мошеници, които правят мед от захар. Кого не са го питали "ама нали е истински?"
Масово пчеларите мислят, че комшията им не си гледа пчелите както трябва и пръска зарази, болести и т.н., а и че неговите пчели нападат моите кошери...
Масово се лепят етикети: Русенските пчелари -мамели, Северозападните - що имали превилегии, в Добруджа какви били, в Бургаско... Абе "аз съм света вода ненапита, а всички останали са маскари"
Относно био-то. Аз заявявам, че искам да произвеждам био продукти, А ДРУГ ОПРЕДЕЛЯ ДАЛИ ОТГОВАРЯМ НА ИЗИСКВАНИЯТА. Точно както за лудия и баницата. Аз за себе си съм спокоен - имам доста дива паша. Има и ниви, но горите и ливадите преобладават. За едно си прав. Който не отговаря, да бъде отстранен, но не с брадвата през кръста. Аргунемтирано, с разумни срокове и т.н.
Подскачам, защото не обичам покрай сухото да гори и мокрото. Защото знам за абсурдните изисквания на проверяващите, които в 90% от случаите бъкел не разбират от пчели. Пример. Някой си, министър или шеф на фонда, казал, че за да си био и да получаваш субсидия, не трябва да си подхранваш пчелите. С нищо.И с твой собствен мед не може. Ако си писал в дневника че си им дал мед над рамките - клъц! Педал! А ако сложа пита хоризонтално? Пак не може. А ако разпечатам и сложа до пилото? "Ами не знаем, ама по добре не го споменавай..." Ебахти малоумщината.
А това предпоследното прозвуча като - Защо да си вадим шофьорски книжки, нали можем да караме коли и без тях...
Недоволствам, защото енергията която изразходваш против "био-то", не впрягаш срещу малоумната промяна в наредба 10 или някоя друга глупост измислена от онея на жълтите павета.
Нищо лично!
Едрият шрифт е желателно да се смени с цветен или удебелен. Модератор.
Не случайно съм писал с големи букви. Ако говорех, тази част щях да я изрека с повишен тон, за засилване на драматизма ;-)
Ти ли ще спазиш правилата или аз да ги спазя?