Цитат Първоначално публикувано от peter11_82 Виж публикацията
Съгласен с колегата Дончев. Трябват ясни дефиниции. Напр. в овощарството са въвели точен минимален брой фиданки в декар в зависимост от подложката. Защото напр. при конвенционално тглеждане на ябълки влизат напр. ок. 40-50 бр. в декар, а при инензивно над 300 бр.
При пчелите е по-сложно, разбира се, но може да се дефинират правила.
А, до колегата @ch.atanasov: аз не искам да ми броят 2 рамки за семейство, но също не ми е приятно да ми продават отводка на 2 рамки прошарено пило и 1 рамка мед (твърдейки, че това било стандартна такава) за 110-120 лв...
Каквото му е сложно при пчеларите? Сядат на компютъра, въвеждат координатите на пчелина и всичко лъсва, имаш или нямаш в дву-три километровата зона интензивно земеделие или както там го определят. Ако си сертифициран неправомерно - сатъра, връщаш с лихвите надвзетите средства, отнемане правата на сертифициращата фирма, отнемане на удостоверения, сертификати и други документи от пчеларя, узаконяващи го като био-майко производител, восъкодарител и т.н. Колко лесно, А? В рамките на година ще се окаже, че болшинството сме еднакви - конвенционални.