Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 32 от 39 ПърваПърва ... 223031323334 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 311 до 320 от общо 384
    Забранен
    Регистриран
    14.04.2013
    Пчеларски район
    Троян
    Цитат Първоначално публикувано от rosty_sz Виж публикацията
    Колеги събирам мнения за тази боя https://universalstroi.com/project/%...%BE%D1%8F-h20/
    Ще бъда благодарен ако някой сподели мнение.
    Благодаря
    Аз съм боядисвал с такава(произвежда се от фирма в региона), за три години експлоатация нищо притеснително. Задължително основа(грунд) и отгоре една ръка лак(всичко на водна основа), успех!

Пробвай на Оргахим Аква Сатин. Аз съм доволен от нея, от няколко години е ползвам. Жълтия цвят като на всички други не струва и иска повече от две ръце за да покрие като хората, но синия и зеления им цвят са без грешка
    Si sapis, sis apis. (Ако си умен, бъди трудолюбив като пчела.) Луций Аней Сенека

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Цитат Първоначално публикувано от redbull Виж публикацията
    Аз съм боядисвал с такава(произвежда се от фирма в региона), за три години експлоатация нищо притеснително. Задължително основа(грунд) и отгоре една ръка лак(всичко на водна основа), успех!
    С какво грундира?

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Може ли един въпрос : защо сте минали на бои на водна основа ?

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Еее, как не се сетих бе Еко, био, мио, гъзио ...

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Това не е вярно твоето твърдение Атанасов.Аз не съм нито един от тия, а 50% от кошерите ми са боядисани с еко.

Заслужил Автор
    Регистриран
    02.09.2016
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Може ли един въпрос : защо сте минали на бои на водна основа ?
    Може...
    Питаш, щото не си пробвал.

Първото и най-важното нещо е, че всичко на водна основа е по-евтино от химикалите с разтворители.
    Второто е, че е наистина е екологично чисто, няма ги онези химични замърсители.
    Третото, с една кутия боя могат да се боядисат до шест-седем кошера, зависи от бройката магазини отгоре, при условие, че предварително си положил грунд на водна основа.
    Четвъртото, боята на водна основа не се пука и не пада от дървото даже и ако не си положил грунд на водна основа преди нея, но пък ако няма грунд, водата попива до дървото.

За сведение: обгаряш с газова горелка до почерняване на дървото, след това сваляш старата боя с малък ъглошлайф с диск за шлайфане със шкурка, боядисваш с най-евтиния безир, боядисваш с най-евтиния грунд за дърво на водна основа един слой /той си е пластмаса с вода, тъй че нямаш грижи/, накрая боядисваш с боя за кошери на водна основа ЗАДЪЛЖИТЕЛНО в два слоя. Всичките тез неща съхнат най-много за половин час, едното следва след другото и процеса на боядисване не спира, особено при температура на въздуха над 25 градуса и слънце. След това забравяш да боядисваш поне пет години и като вали дъжд ще забележиш, че водата не попива в дървото, а остава на капки върху боята, плюс това кошерите не почерняват от мухъл, бактерии, лишеи и тем подобни. Абе общо взето, гние отвътре и дървото го ядат дървоядите, но отвън нямаш проблеми, щото боята не се пука и не се лющи.

По принцип даваш повече пари за безир и грунд, но си спестяваш излишен труд за пребоядисване поне в рамките на минимум пет години, ако не и десет. Казвам пет, щото нещата на водна основа станаха масови от скоро, а от преди това нямам опит с тях.

Мноооо-го, ама мноооооо-го съм доволен от последните изобретения за боядисване на водна основа. Дървото е запазва перфектно.

Почетен Автор
    Регистриран
    21.10.2014
    Пчеларски район
    Община Драгоман, Софийска област, 615м. надм.вис.
    Малко ме обърка. Полагаш безир и върху него грунд на водна основа? Те не са ли несъвместими? Безира влиза в дървото и си един вид грунд. Хваща ли здраво върху него грунд на водна основа?

Заслужил Автор
    Регистриран
    02.09.2016
    Цитат Първоначално публикувано от rumenggr Виж публикацията
    Малко ме обърка. Полагаш безир и върху него грунд на водна основа? Те не са ли несъвместими? Безира влиза в дървото и си един вид грунд. Хваща ли здраво върху него грунд на водна основа?
    Безирът не е грунд. Той действа в дълбочината на дървото. На повърхността няма никаква защита и след време водата пак прониква в дървото, с нея бактериите и гъбите. Грундът действа като защитен филм и не се лющи от слънцето ако върху него има боя. Общо взето той върши цялата защита. Може и без безир, но винаги се застраховам и в дълбочина на дървото.

Че хваща грунда хваща, де ще иде, нали безирът е попил.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Общо взето -сложна технология smsi-h , дано ти изкарат по-дълго от моите.

Страница 32 от 39 ПърваПърва ... 223031323334 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •