Да, работи! Маже се около входа/вете на гнездото на стършели и оси. Мазал съм го на гнезда на стършели в дървета. Стършелите залепват здраво и завинаги. До сега съм го ползвал винаги в комбинация със спрей за унищожаване на оси и стършели, като намазвам входовете, преди да напръскам. Забележи, че не се навъртат пчели около тези гнезда. Ако кацне пчела/и на лепилото загива.
Предпочитам да пия от извора.
Най-добре е да се използва в края на зимата-началото на пролетта.Тогава гадините още не са се размножили.Осите изграждат гнездата си от дървесина и я събират от изсъхнала такава.Аз намазах коловете на лозето,но може и на др. места."Лепилото" не само лепи,а и привлича..Виждал съм и пчели залепнали-5-6бр.Мисля,че най-ефикасно би било мероприятието да се проведе,както писах,по рана през годината и със всевъзможни капани и тем подобни.Тогава,почти всяка оса е презимувала майка,а като отстраним майката,няма да има кой да възпроизвежда....
Предпочитам да пия от извора.
А,твоя си работа.Но ми се струва,че не разбра идеята..
Интересното е, че пчеларя, който ми го похвали, маже плоскости, поставени отгоре на кошерите. Твърди, че се лепят здраво оси и стършели и много рядко някоя пчела - примерно 1 на 100. Нямам основания да не му вярвам.
На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
"Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин
Някой слагал ли е в капаните за оси и антифриз, дали ще има ефект?
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))