Преди две седмици забелязах, че в един кошер влизат крадци.
Поеденично - черни пчели. На прелката имаше няколко пчели и като че ли се опитваха да охраняват.
Отворих го. Вътре имаше 20-30 пчели пръснати по питите. Като ме усетиха излетяха нагоре, не през прелката и кошера остана празен.
Меда си стои по питите.
Нямам представа кога и по каква причина семейството е напуснало кошера.
На дъното и пред прелката имаше по десетина умрели пчели. Мисля, че са от крадците, те също се бият в чуждия кошер.
Бях чувал за такива случаи и не вярвах. Сега вярвам.

Цитат

Идва началото на пролетта. Осите са вече на ход. Намират всички възможни дупки в помещението и навлизат на рояци.ком. Времето се затопля с всеки изминал ден и молеца тръгва. Не го плаши нищо. Молци, оси, пчели, прокиснал мед. Отваряш кошера който си напръскал с някакво противно вещество за молци, а то все едно не им е подействало, а напротив - активизирало. Ужас. Питите станали на вълна, меда тече по земята, кошера пълен с какавиди на молци, пеперуди и лазещи твари. И всичко това по 2, по 5, по 100 - колкото кошери имате загинали толкова по - зле. Ето това е картинката за съжаление. А какъв е моя извод след като го преживях. Не складирайте питите, не жалете за меда, унищожавайте на момента, обгаряйте кошерите и рамките. Така ще си спестите много повече главоболия. Тази година ще е по - тежка в сравнение на предишните. Дано излезна слаб пророк. Дано.
Единствено се оплаквам, че продукцията няма цена и реализация!