Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 3 123 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 448

Преглед на хибрид режима

Заслужил Автор
    Регистриран
    13.05.2014
    Пчеларски район
    Айтос
    Правих от пвц . Дървена магазинна права рамка и заковани страници с пвц. Става много добре, ковах ги с пневматичния такер с 16мм скоби. ОБАЧЕ, трябва да се сложи някакво лепило или силикон, после се слагах пвц и се кове с такера...

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Това е моята подкапачна, трябва само да прорежа отвора за хранилката. Направил съм я да я ползвам за всичко.
    1. Януари обърната та на обратно за да може да се сложат големи питки.
    2. Март - Април я слагам нормално и подхранвам със сироп.
    3. Април- Май слагам медови пити за бракуване в нея да свалят меда а на тяхно място основи.
    4. Май - Юни я обръщам на 180 градуса и от горе заселвам помощното семейство.
    5. Юли обединявам и отива най от горе в нормален вид.
    6. Август слагам магазините над нея след като извадя меда за облизвване и съхранение на рамките ако се налага.
    7. В нормален вид подгранвам кошерите за есенно стимулиране.
    Цената на материлите е 50лв. (1 връзка ламперия + летвите) излизат 13 броя.
    Прикачени миниатюри Прикачени миниатюри WP_20171219_007.jpg‎  

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    Това е моята подкапачна, трябва само да прорежа отвора за хранилката. Направил съм я да я ползвам за всичко.
    1. Януари обърната та на обратно за да може да се сложат големи питки.
    2. Март - Април я слагам нормално и подхранвам със сироп.
    3. Април- Май слагам медови пити за бракуване в нея да свалят меда а на тяхно място основи.
    4. Май - Юни я обръщам на 180 градуса и от горе заселвам помощното семейство.
    5. Юли обединявам и отива най от горе в нормален вид.
    6. Август слагам магазините над нея след като извадя меда за облизвване и съхранение на рамките ако се налага.
    7. В нормален вид подгранвам кошерите за есенно стимулиране.
    Цената на материлите е 50лв. (1 връзка ламперия + летвите) излизат 13 броя.
    Моята е същата, но не съм се сетил да я прилагам по описаните начини. Вътре я напълвам с фибран 5 см, в който съм изрязал легло за хранилката. Лятото изолира от напечения ламаринен капак-покрив, зимата е топъл таван. Най -много ми хареса идеята с прелката за семейството отгоре.
    На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от agro Виж публикацията
    Моята е същата, но не съм се сетил да я прилагам по описаните начини. Вътре я напълвам с фибран 5 см, в който съм изрязал легло за хранилката. Лятото изолира от напечения ламаринен капак-покрив, зимата е топъл таван. Най -много ми хареса идеята с прелката за семейството отгоре.
    Фибрана 5см. изрязан за хранилката и аз го имам, но вече е хванал паяжини в скада. Зимата създава мухъл лятото само пречи, но като новобранец нямаше как да знам. Ползвах го само 1 година и после се уверих че пречи и го махнах. На мен самия капак има изолация от фибран за жегите.

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    Фибрана 5см. изрязан за хранилката и аз го имам, но вече е хванал паяжини в скада. Зимата създава мухъл лятото само пречи, но като новобранец нямаше как да знам. Ползвах го само 1 година и после се уверих че пречи и го махнах. На мен самия капак има изолация от фибран за жегите.
    Вероятно и мен опита там ще ме отведе, но засега се въздържам, че капака ми е ламарина с 1 см стереопор и за жега и студ малко ми се вижда. Мухъл не съм хващал, ама здраво мравки под фибрана, чак поколение отглеждат под него. По-скоро ще направя фибрана 4 см, да има място за питка, като обърна обратно кутията, а прелката да се освобождава, след като махна хранилката. От колко време го умувам, чак след твоето мнение ми просветна.
    На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

Мисяля,че е приложимо за ДБ и то само за магазините за да не се снемат при наложащ преглед ,относно дисбаланса може да се компенсира с един крак които при разтваряне да се пуска като степента.Но дали е оправдано е друг въпрос .

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Има тема за питките, но понеже тук стана лаф за рязане на Апифонда, та да споделя малко опит.

Оказа се че не е такъв зор, явно има по-мързеливи от мен. По-лесно се реже блок, който е преседял на стайна температура(пробвано и с такъв -държан на студено. Първо срязах ( с нож за хляб ) блока по дължина на две части. Една половинка е колкото хляб и техниката на рязане е същата (който е рязал хляб -де ). Оказа се че с натиск напред и назад се реже по-добре, отколкото само отвесно. Няма нужда да се кисне ножа във вода ( пробвано ). При натиск -рязане само отвесно ,по ножа остава повече материал и явно това е логиката на горещата вода. Да отмива натрупванията. На 5-6 филии, аз обирах налепа, който не е много, с друг нож. Отрязаните филии се отъркалват в пудра захар, за да се пуснат в плика. Аз ползвам целофанови ( 500бр. --14.50лв. ), ако са някакви тънкофайски--незнам. Ако има някоя по-дебела филия, в плика се разточва лесно на ръка. Филиите съм ги рязал по около сантиметър и стават около -400гр.Ами това е-смело режете.

пп.Пропуснах : по добре стават филиите, когато се режат заедно с найлона( синия -оригинален ).

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Писах : нож за хляб, но е с право ( неназъбено ) острие.

нещо такова

Заслужил Автор
    Регистриран
    04.07.2013
    Цитат Първоначално публикувано от Георги Кръстев Виж публикацията
    Правих от пвц . Дървена магазинна права рамка и заковани страници с пвц. Става много добре, ковах ги с пневматичния такер с 16мм скоби. ОБАЧЕ, трябва да се сложи някакво лепило или силикон, после се слагах пвц и се кове с такера...
    Правил съм го с 3мм дебело разпенено ПВЦ на магазинна рамка (160мм). Не съм слагал лепило. Само понамалих налягането на такера да не забива много скобата и да пука пвц-то. За зимата не съм доволен. Ако е отстрани и е студено не го вземат. Напролет такива хранилки са супер.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от nikola.vladov Виж публикацията
    Правил съм го с 3мм дебело разпенено ПВЦ на магазинна рамка (160мм). Не съм слагал лепило. Само понамалих налягането на такера да не забива много скобата и да пука пвц-то. За зимата не съм доволен. Ако е отстрани и е студено не го вземат. Напролет такива хранилки са супер.
    Мога да го сметна, но да питам : колко сироп събира и ползваш ли поплавък?

Страница 1 от 3 123 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •