Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 3 123 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 448

Преглед на хибрид режима

  1. #1
    Заслужил Автор
    Регистриран
    13.05.2014
    Мнения
    334
    Пчеларски район
    Айтос
    Правих от пвц . Дървена магазинна права рамка и заковани страници с пвц. Става много добре, ковах ги с пневматичния такер с 16мм скоби. ОБАЧЕ, трябва да се сложи някакво лепило или силикон, после се слагах пвц и се кове с такера...

  2. #2
    VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Мнения
    3,664
    Пчеларски район
    Монтана
    Това е моята подкапачна, трябва само да прорежа отвора за хранилката. Направил съм я да я ползвам за всичко.
    1. Януари обърната та на обратно за да може да се сложат големи питки.
    2. Март - Април я слагам нормално и подхранвам със сироп.
    3. Април- Май слагам медови пити за бракуване в нея да свалят меда а на тяхно място основи.
    4. Май - Юни я обръщам на 180 градуса и от горе заселвам помощното семейство.
    5. Юли обединявам и отива най от горе в нормален вид.
    6. Август слагам магазините над нея след като извадя меда за облизвване и съхранение на рамките ако се налага.
    7. В нормален вид подгранвам кошерите за есенно стимулиране.
    Цената на материлите е 50лв. (1 връзка ламперия + летвите) излизат 13 броя.
    Прикачени миниатюри Прикачени миниатюри WP_20171219_007.jpg‎  

  3. #3
    VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Мнения
    2,740
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    Това е моята подкапачна, трябва само да прорежа отвора за хранилката. Направил съм я да я ползвам за всичко.
    1. Януари обърната та на обратно за да може да се сложат големи питки.
    2. Март - Април я слагам нормално и подхранвам със сироп.
    3. Април- Май слагам медови пити за бракуване в нея да свалят меда а на тяхно място основи.
    4. Май - Юни я обръщам на 180 градуса и от горе заселвам помощното семейство.
    5. Юли обединявам и отива най от горе в нормален вид.
    6. Август слагам магазините над нея след като извадя меда за облизвване и съхранение на рамките ако се налага.
    7. В нормален вид подгранвам кошерите за есенно стимулиране.
    Цената на материлите е 50лв. (1 връзка ламперия + летвите) излизат 13 броя.
    Моята е същата, но не съм се сетил да я прилагам по описаните начини. Вътре я напълвам с фибран 5 см, в който съм изрязал легло за хранилката. Лятото изолира от напечения ламаринен капак-покрив, зимата е топъл таван. Най -много ми хареса идеята с прелката за семейството отгоре.
    На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

  4. #4
    VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Мнения
    3,664
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от agro Виж публикацията
    Моята е същата, но не съм се сетил да я прилагам по описаните начини. Вътре я напълвам с фибран 5 см, в който съм изрязал легло за хранилката. Лятото изолира от напечения ламаринен капак-покрив, зимата е топъл таван. Най -много ми хареса идеята с прелката за семейството отгоре.
    Фибрана 5см. изрязан за хранилката и аз го имам, но вече е хванал паяжини в скада. Зимата създава мухъл лятото само пречи, но като новобранец нямаше как да знам. Ползвах го само 1 година и после се уверих че пречи и го махнах. На мен самия капак има изолация от фибран за жегите.

  5. #5
    VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Мнения
    2,740
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    Фибрана 5см. изрязан за хранилката и аз го имам, но вече е хванал паяжини в скада. Зимата създава мухъл лятото само пречи, но като новобранец нямаше как да знам. Ползвах го само 1 година и после се уверих че пречи и го махнах. На мен самия капак има изолация от фибран за жегите.
    Вероятно и мен опита там ще ме отведе, но засега се въздържам, че капака ми е ламарина с 1 см стереопор и за жега и студ малко ми се вижда. Мухъл не съм хващал, ама здраво мравки под фибрана, чак поколение отглеждат под него. По-скоро ще направя фибрана 4 см, да има място за питка, като обърна обратно кутията, а прелката да се освобождава, след като махна хранилката. От колко време го умувам, чак след твоето мнение ми просветна.
    На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

  6. #6
    Мисяля,че е приложимо за ДБ и то само за магазините за да не се снемат при наложащ преглед ,относно дисбаланса може да се компенсира с един крак които при разтваряне да се пуска като степента.Но дали е оправдано е друг въпрос .

  7. #7
    VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Мнения
    5,703
    Пчеларски район
    Бургас
    Има тема за питките, но понеже тук стана лаф за рязане на Апифонда, та да споделя малко опит.

    Оказа се че не е такъв зор, явно има по-мързеливи от мен. По-лесно се реже блок, който е преседял на стайна температура(пробвано и с такъв -държан на студено. Първо срязах ( с нож за хляб ) блока по дължина на две части. Една половинка е колкото хляб и техниката на рязане е същата (който е рязал хляб -де ). Оказа се че с натиск напред и назад се реже по-добре, отколкото само отвесно. Няма нужда да се кисне ножа във вода ( пробвано ). При натиск -рязане само отвесно ,по ножа остава повече материал и явно това е логиката на горещата вода. Да отмива натрупванията. На 5-6 филии, аз обирах налепа, който не е много, с друг нож. Отрязаните филии се отъркалват в пудра захар, за да се пуснат в плика. Аз ползвам целофанови ( 500бр. --14.50лв. ), ако са някакви тънкофайски--незнам. Ако има някоя по-дебела филия, в плика се разточва лесно на ръка. Филиите съм ги рязал по около сантиметър и стават около -400гр.Ами това е-смело режете.

    пп.Пропуснах : по добре стават филиите, когато се режат заедно с найлона( синия -оригинален ).

  8. #8
    VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Мнения
    5,703
    Пчеларски район
    Бургас
    Писах : нож за хляб, но е с право ( неназъбено ) острие.

    нещо такова


  9. #9
    Заслужил Автор
    Регистриран
    04.07.2013
    Мнения
    225
    Цитат Първоначално публикувано от Георги Кръстев Виж публикацията
    Правих от пвц . Дървена магазинна права рамка и заковани страници с пвц. Става много добре, ковах ги с пневматичния такер с 16мм скоби. ОБАЧЕ, трябва да се сложи някакво лепило или силикон, после се слагах пвц и се кове с такера...
    Правил съм го с 3мм дебело разпенено ПВЦ на магазинна рамка (160мм). Не съм слагал лепило. Само понамалих налягането на такера да не забива много скобата и да пука пвц-то. За зимата не съм доволен. Ако е отстрани и е студено не го вземат. Напролет такива хранилки са супер.

  10. #10
    VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Мнения
    5,703
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от nikola.vladov Виж публикацията
    Правил съм го с 3мм дебело разпенено ПВЦ на магазинна рамка (160мм). Не съм слагал лепило. Само понамалих налягането на такера да не забива много скобата и да пука пвц-то. За зимата не съм доволен. Ако е отстрани и е студено не го вземат. Напролет такива хранилки са супер.
    Мога да го сметна, но да питам : колко сироп събира и ползваш ли поплавък?

 

 
Страница 1 от 3 123 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

  • Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •