Преди време имах подобна идея. Опитах с малки валове от пералня "Роса" /за изтискване/, но не се получи. От сръбски клипове видях, че при фабричното им производство ползват валове около 250-300 мм. Лично аз с такива не съм пробвал, но Цеко от форума имаше публикувани снимки на такива големи валове.
Питките си ги приготвям сам, като ползвам фуражомелка на която капацитета и е около 200 кг захар/час - сито 2 мм - на два пъти и тестомесачка. Материала отива в чували, след което в дебели полиетиленови пликове с размери 30 х 40см. Купувам ги на 6,00 лв/кг - около 100 плика. Ползвам надставки от 15-17 мм така, че в тези пликове да сложа по поне 2 кг. пък и с такива капаците на кошерите ми се затварят нормално. При ползването на надставка не се налага тестото да е идеално изравнено и сплескано на 6-7 мм. Обикновена дебела точилка с две движения върши същата работа. Мелянето на захарта на два пъти и бъркането на 200 кг ми отне около 3,5 часа. Пакетирането след няколко дни. Ето няколко снимки от вчера.

Цитат