Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 3 123 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 448

Преглед на хибрид режима

  1. #1
    VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Мнения
    2,740
    Да ви кажа аз какво съм намислил. Дали ще стане, не знам още. Модифицирах една месомелачка ето така:

    мелачка1.jpg

    Пробвах дали ще успее да сработва тестото /доста е твърдо/ за питките. Изкарва го като кайма през решетката, ножа не го слагам. Вижда се надянат на машината полиетиленов ръкав. Отпред, не се вижда на снимката, стои двувалцова машинка, нещо подобно на едновремешните изстисквачки за пране, монтирани върху старите перални. Надявам се да мога да прекарвам ръкава с тестото през валците и да излиза готова разплескана лента, която само да режа на размер. Как мислите, дали ще се получи?
    На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

  2. #2
    VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Мнения
    4,061
    Цитат Първоначално публикувано от agro Виж публикацията
    Да ви кажа аз какво съм намислил. Дали ще стане, не знам още. Модифицирах една месомелачка ето така:

    мелачка1.jpg

    Пробвах дали ще успее да сработва тестото /доста е твърдо/ за питките. Изкарва го като кайма през решетката, ножа не го слагам. Вижда се надянат на машината полиетиленов ръкав. Отпред, не се вижда на снимката, стои двувалцова машинка, нещо подобно на едновремешните изстисквачки за пране, монтирани върху старите перални. Надявам се да мога да прекарвам ръкава с тестото през валците и да излиза готова разплескана лента, която само да режа на размер. Как мислите, дали ще се получи?
    Матеев беше публикувал клип, неговите работници как го правят. От там ли взаимства идеята за валовете?

  3. #3
    VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Мнения
    2,740
    Цитат Първоначално публикувано от kuline Виж публикацията
    Матеев беше публикувал клип, неговите работници как го правят. От там ли взаимства идеята за валовете?
    Да. Целта е да го оптимизирам, да става с по-малко ръчен труд.
    На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

  4. #4
    VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Мнения
    5,703
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от agro Виж публикацията
    Как мислите, дали ще се получи?
    Мисля -ДА. Измислил си как ще режеш парчетата, които ще вкарваш в шнека ?

  5. #5
    VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Мнения
    2,740
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Мисля -ДА. Измислил си как ще режеш парчетата, които ще вкарваш в шнека ?
    Не. Мисля да си направя специален инструмент за целта, с който да бъркам в тестомесачката и да гребвам парчета с подходяща големина. Това като начало. За по-нататък съм предвидил допълнителен "тъпкач", в който да мога да слагам с лопатата. Не че нещо кой знае какво ще се спести, но ми доставя удоволствие да си майсторя разни неща.
    На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

  6. #6
    VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Мнения
    5,703
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от agro Виж публикацията
    .... да мога да слагам с лопатата. ..
    Това ме подсети за моите планове. Усвоявам технологията за производство на Милерови хранилки и тогава питките направо с лопатата вътре.

  7. #7
    Почетен Автор
    Регистриран
    05.02.2011
    Мнения
    569
    Пчеларски район
    Резерват "Северозапад"
    Преди време имах подобна идея. Опитах с малки валове от пералня "Роса" /за изтискване/, но не се получи. От сръбски клипове видях, че при фабричното им производство ползват валове около 250-300 мм. Лично аз с такива не съм пробвал, но Цеко от форума имаше публикувани снимки на такива големи валове.
    Питките си ги приготвям сам, като ползвам фуражомелка на която капацитета и е около 200 кг захар/час - сито 2 мм - на два пъти и тестомесачка. Материала отива в чували, след което в дебели полиетиленови пликове с размери 30 х 40см. Купувам ги на 6,00 лв/кг - около 100 плика. Ползвам надставки от 15-17 мм така, че в тези пликове да сложа по поне 2 кг. пък и с такива капаците на кошерите ми се затварят нормално. При ползването на надставка не се налага тестото да е идеално изравнено и сплескано на 6-7 мм. Обикновена дебела точилка с две движения върши същата работа. Мелянето на захарта на два пъти и бъркането на 200 кг ми отне около 3,5 часа. Пакетирането след няколко дни. Ето няколко снимки от вчера.
    Прикачени миниатюри Прикачени миниатюри зах1.jpg‎   мел1.jpg‎   хра1.jpg‎  
    Keep Walking...

  8. #8
    VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Мнения
    2,740
    Цитат Първоначално публикувано от zayo Виж публикацията
    ...Ползвам надставки от 15-17 мм така, че в тези пликове да сложа по поне 2 кг. пък и с такива капаците на кошерите ми се затварят нормално. При ползването на надставка не се налага тестото да е идеално изравнено и сплескано на 6-7 мм...
    Може ли по-подробно за тези надставки, някоя снимка евентуално, че и аз мисля за нещо такова.
    На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

  9. #9
    VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Мнения
    4,061
    Ето ти един пример
    https://www.youtube.com/watch?v=V-gSBoX61gg

  10. #10
    Почетен Автор
    Регистриран
    05.02.2011
    Мнения
    569
    Пчеларски район
    Резерват "Северозапад"
    Цитат Първоначално публикувано от agro Виж публикацията
    Може ли по-подробно за тези надставки, някоя снимка евентуално, че и аз мисля за нещо такова.
    Цитат Първоначално публикувано от kuline Виж публикацията
    Абсолютно същите. Улесняват ти значително живота.
    Keep Walking...

 

 
Страница 1 от 3 123 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

  • Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •