Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 73 от 144 ПърваПърва ... 2363717273747583123 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 721 до 730 от общо 1434
    Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Само дето има пчелари, които към 25 Април трябва да са заложили магазините и да отделят плодника от стоковия мед който чакат. А към 1 Май трябва да слагат втори магазин, щото Акацията им е главна паша. И за тези пчелари ако към 20 Април имат 7-8 пити пило в плодника е супер. За ДБ. както повечето твърдят, че за нищо не стават.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от tarty Виж публикацията
    Вече ме налазиха от всякъде що ли ми трябваше да пиша какво вадя и по колко, но станалото, станало, ще си бера гайлето.
    Не ме разбирай погрешно, искам да кажа че поне знаеш за какво работиш, че на мен като ми кажат 3.80 лв. и тегля една благословия и така. Цяла година работа и на края всеки гледа да те изклати ама не са познали.
    ПС. Не виждам с какво съм те засегнал, не ми е било това целта, ако е така извинявай.

Почетен Автор
    Регистриран
    28.05.2013
    Пчеларски район
    Карлово,Своге,Храбърско
    Пчеларите работят на 90% с ДБ 10-12 рамки, от тях 2-4 рамки са с мед и прашец, рядко има 9-та рамка с пило. Това да имаш един познат, който достига тези количества(и да му вярваш) единствено показва, колко малко от твоите познати достигат това ниво на развитие, а къде си ти?. Какво е това мед от акация, слънчоглед? Защо си мислиш, че при мен е същия район, като при теб и трябва да вадя същия мед. При мен основна паша е маната и цената и на едро тази година е 7,50 лв, защо да си правя труда да гоня акация(на 10 год. дава веднъж) да не би да я изкупуват на по голяма цена?
    Гоня акацията защото, ако я няма ливадната е много слаба! Други паши там няма! А при колегата има основно слънчоглед! Всеки според райна си!

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от Валентин. Виж публикацията
    Само дето има пчелари, които към 25 Април трябва да са заложили магазините и да отделят плодника от стоковия мед който чакат. А към 1 Май трябва да слагат втори магазин, щото Акацията им е главна паша. И за тези пчелари ако към 20 Април имат 7-8 пити пило в плодника е супер. За ДБ. както повечето твърдят, че за нищо не стават.
    A какво ти пречи на 1 май да им сложиш 3-ти магазин и да имаш 12-15 рамки с пило?

Почетен Автор
    Регистриран
    28.05.2013
    Пчеларски район
    Карлово,Своге,Храбърско
    A какво ти пречи на 1 май да им сложиш 3-ти магазин и да имаш 12-15 рамки с пило?
    Слагаме , но пчелите ги пълнят с мед. От първия магазин усвояват 4-5р.пило! Пиша заради колегата защото района, изглежда като моя.

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Мед ли да събират или пило да гледат?
    Янчо май обърка районите. На 1май рапицата приключва и започва акацията.

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    Не ме разбирай погрешно, искам да кажа че поне знаеш за какво работиш, че на мен като ми кажат 3.80 лв. и тегля една благословия и така. Цяла година работа и на края всеки гледа да те изклати ама не са познали.
    ПС. Не виждам с какво съм те засегнал, не ми е било това целта, ако е така извинявай.
    Не си ме засегнал, защо трябва да се сърдя, просто на няколко пъти ти казвам някои неща, но отсичаш веднага, при мене е така, това ми стига. Защо тогава аз да си блъскам главата в твоята стена която си създал сам? Прочете ли какво писа Юри? Меда му излиза на 2 лв себестойност, защо да не го продаде на 4 лв това са 100% печалба. За твоя край на този слънчоглед не трябва да падаш под 50 кг средно от кошер, поне така си мисля аз.

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от Вълчан Виж публикацията
    Слагаме , но пчелите ги пълнят с мед. От първия магазин усвояват 4-5р.пило! Пиша заради колегата защото района, изглежда като моя.
    Добре де, аз в моя скапан район кошерите ми са 4 магазина или 2 ДБ корпуса и нагоре ми са магазините за мед. Да ли това не се получава от малкия обем на кошерите ви?

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от kuline Виж публикацията
    Мед ли да събират или пило да гледат?
    Янчо май обърка районите. На 1май рапицата приключва и започва акацията.
    Още не си разбрал, че колкото повече пчели имаш в кошера, толкова по малък процен пчели остават за отглеждането на пилото. Другата година ако ги закарам мойте на рапица ще видя какво е или на пчелина на брат ми ще пробвам мойте ДБ пласмасовите и пак ще имам инфо.

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Още не си разбрал, че колкото повече пчели имаш в кошера, толкова по малък процен пчели остават за отглеждането на пилото. Другата година ако ги закарам мойте на рапица ще видя какво е или на пчелина на брат ми ще пробвам мойте ДБ пласмасовите и пак ще имам инфо.
    Ей, мушмурок Аз много добре знам принципа на Мечо пух, нооо това за което говориш не е осъществимо на всякъде. Рапицата започва 10-15 април, следва акацията, а често пъти се застъпват. В края на май, началото на юни семействата отслабват, защо ли?

Страница 73 от 144 ПърваПърва ... 2363717273747583123 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •