Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 72 от 144 ПърваПърва ... 2262707172737482122 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 711 до 720 от общо 1434
    Почетен Автор
    Регистриран
    28.05.2013
    Пчеларски район
    Карлово,Своге,Храбърско
    Аз съм със ДБ и мога да кажа, зависи от пашата! При нормални обстоятелства; от 7 до 9, но ми си е случвало и с повече, но това са единици! Аз винаги обичам да говоря с примери, които са се случили: Тази година 2017, на полския пчелин; рапицата измръзна, акацията сланата я изгори и май бяха с 4р пило без да се хранят.

Почетен Автор
    Регистриран
    28.05.2013
    Пчеларски район
    Карлово,Своге,Храбърско
    Цитат Първоначално публикувано от tarty Виж публикацията
    Xaxaxa ако знаех какво ще ти причиня, нямаше да пиша за пилото. За повечето пчелари 7-8 рамки ДБ са максимума(за това ти писах, че ще придизвикаш смях в някой колеги), защото ако има повече, ще се роят и затова отнемат рамки с пило. Аз достигам 12-15 рамки ДБ с пило от средата до края на май месец(това е целта) и не се роят, приравни това количествео към ЛР и Магазинни рамки.
    Малко си разминил, постовете с цитати, но нищо. Имам познат който работи с ЛР кошери и достига тези количества пило, но мед от акация не вади, добивите му са от слънчогледа.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Аз пиша за моя район, май месец е татално безпашие и тогава има 2 вида семейства слаби или изпаднали в роево. За това започнах да цепя и след това да обединявам.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от Вълчан Виж публикацията
    Малко си разминил, постовете с цитати, но нищо. Имам познат който работи с ЛР кошери и достига тези количества пило, но мед от акация не вади, добивите му са от слънчогледа.
    Почти същото е при мен, аз имам само една паша и това е слънчогледа. Та цяла година ги подготям за това и хващам поне по 3 магазина от кошер.

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Цитат Първоначално публикувано от rosty_sz Виж публикацията
    Снощи като си легнах и ме налегнаха едни мисли, едни притеснения и цяла нощ не можах да спа. Та най послв набрах смелост и вече ще попитам. Колко пити пило трябва да имам в кошера в средата на май, та на tarty да не му е смешно?
    Ми пиши и ти, че имаш 15. Кво ти пречи.
    По тоя случай един виц, ама истински (като оня за в(ф)торник).
    Един старец тука отишъл на доктор, то било одавна и имало само един доктор-мъж. И няколко дни след като бил при доктора започнал да се хвали по пейките на другите старци-
    -Абе тоя доктор много разбира, даде ми едни хапчета и все едно ме подмлади. Даже три пъти оправям бабичката. Вече ще ходя по-често при доктора.
    Другите старци гледат стерео-видео. После се събрали 4-5 старци и тръгнали заедно при доктора. Влизат при доктора и-
    -Докторе дал си някакви хапчета на Коци, дай и на нас от тия хапчета, да може да си оправяме бабичките. Коци се хвали, че три пъти оправя бабичката.
    Доктора ги изгледал и рекъл-
    -Ми хвалете се и вие бе, кво чакате. И ги изгонил от кабинета.

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от Вълчан Виж публикацията
    Пчеларите работят на 90% с ДБ 10-12 рамки, от тях 2-4 рамки са с мед и прашец, рядко има 9-та рамка с пило. Това да имаш един познат, който достига тези количества(и да му вярваш) единствено показва, колко малко от твоите познати достигат това ниво на развитие, а къде си ти?. Какво е това мед от акация, слънчоглед? Защо си мислиш, че при мен е същия район, като при теб и трябва да вадя същия мед. При мен основна паша е маната и цената и на едро тази година е 7,50 лв, защо да си правя труда да гоня акация(на 10 год. дава веднъж) да не би да я изкупуват на по голяма цена?

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Ние тая фатка с двукорпусен ДБ я знаем, за последна и единствена паша. Нищо ново не е измислено в пчеларството.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от tarty Виж публикацията
    Пчеларите работят на 90% с ДБ 10-12 рамки, от тях 2-4 рамки са с мед и прашец, рядко има 9-та рамка с пило. Това да имаш един познат, който достига тези количества(и да му вярваш) единствено показва, колко малко от твоите познати достигат това ниво на развитие, а къде си ти?. Какво е това мед от акация, слънчоглед? Защо си мислиш, че при мен е същия район, като при теб и трябва да вадя същия мед. При мен основна паша е маната и цената и на едро тази година е 7,50 лв, защо да си правя труда да гоня акация(на 10 год. дава веднъж) да не би да я изкупуват на по голяма цена?
    Търси ми едно място, идвам при теб При мен основната паша и 4лева не искат да дадат.

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от Валентин. Виж публикацията
    Ние тая фатка с двукорпусен ДБ я знаем, за последна и единствена паша. Нищо ново не е измислено в пчеларството.
    Аз не отговарям на теб и знам, че ти знаеш всичко, можеш всичко и постигаш най много от всички. Ако може да им отговаряш ти на въпросите, аз в момента си имам доста работа и ще съм ти благодарен ако ме смениш.

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    Търси ми едно място, идвам при теб При мен основната паша и 4лева не искат да дадат.
    Вече ме налазиха от всякъде що ли ми трябваше да пиша какво вадя и по колко, но станалото, станало, ще си бера гайлето.

Страница 72 от 144 ПърваПърва ... 2262707172737482122 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •