Цитат Първоначално публикувано от rosty_sz Виж публикацията
Пропуснал съм въпроса, че то малко като чат се развиват нещата.
Предполагам в крайните пити.
Явно или има огромна разлика разлика в гена. При колега два пъти се случва да е с по 12+ пити пило без килйка мед към 15 май. Последния му принос от череши. Пчелин 80 семейства.
Има разлика, досега на пчелина ми съм закарал 5 майки от Дони(за сравнение) и за малко да ги изтърва в края на април да умрат от глад. Със тия 12+ пити пило на ли се сещаш как вече ти се смеят . Точно така в крайните, пилото е на средните 6 бр в началото и май достигат до 8 бр в магазин.Имаш 4 магазина от тях първия по принцип в момента е празен, всичко са качили на горе. В трите магазина имаш по 4 рамки с мед и прашец= 12 рамки х 1 кг = 12 кг мед и прашец резерв, който пчелите не докосват до май месец, а и не им и трябва. Каквото ще да е времето тях не ги бърка, в останалите рамки има достатъчно за развитието им. Помисли сега в един ДБ корпус или 1 Лр корпус колко мед и прашец ще имат събрани за развитие, ако ти си им оставил общо 12 кг, според мен ще задържат развитието си на по късен етап, когато усетят приток на прашец или нектар(сироп).