Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 1434

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Цитат Първоначално публикувано от tarty Виж публикацията
    Нищо не се опитвам да те убеждавам, но кошерите няма да ти се роят.
    ААААААААААААА добре.

Знаете че експериментирам във всички посоки. Не си мислете, че не съм пробвал.
    Крайни рамки с мед ограничаване на мястото -роене.
    Корпус с допълнителен мед - лош температурен режим
    Други варианти - недупустими поради прекалената им трудност.

Пак ви казвам - всеки си е намерил начин. Аз не ви търся кусур, напротив опитвам се да разбера защо правите нещо така и както се вижда познах за късния приток и той оправдава до някъде повечето мед.

Освен това имам едно на ум, че дискусията е публична и всеки може да се опитва да въведе поне малдите кибици в заблуждение.

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Цитат Първоначално публикувано от rosty_sz Виж публикацията

Освен това имам едно на ум, че дискусията е публична и всеки може да се опитва да въведе поне малдите кибици в заблуждение.
    И на тоя терен сме конкуренция. Прав си.
    Аз одавна го мисля това, като гледам някои разминавания.

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    ААААААААААААА добре.

Знаете че експериментирам във всички посоки. Не си мислете, че не съм пробвал.
    Крайни рамки с мед ограничаване на мястото -роене.
    Корпус с допълнителен мед - лош температурен режим
    Други варианти - недупустими поради прекалената им трудност.

Пак ви казвам - всеки си е намерил начин. Аз не ви търся кусур, напротив опитвам се да разбера защо правите нещо така и както се вижда познах за късния приток и той оправдава до някъде повечето мед.

Защо всеки си мисли, че този споделящият се опитва да заблуждава? На мен ми харесва да обяснявам на новобранци в пчеларството, защото акъла им не е обременен със информация и си нямат на идея до къде стига кръгозора им, иначе старите кучета са като коне с капаци, знаят си тяхното и това е. После защо няма дискусия, как да има такава?

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Добро утро

Дончев то може ама ти защо не поддържаш огъня. Като съм легнал и капитулация.

Янчо защо мислиш че те обвинявам че заблуждаваш, в дискусията участваме всички.
    Вадим факти, разсъждаваме, наблюдателите да преценяват според знанията си.

Юри, ако бях на твое място и аз бих оставил запас.

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Минах на ЛС и телекомуникации.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Добро утро

Рости остави хората да се наспят през нощта

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    Рости остави хората да се наспят през нощта
    Ако се направи някаква малка проверка във форумите, ще се забележи, че аз май, май не спя.

Почетен Автор
    Регистриран
    28.05.2013
    Пчеларски район
    Карлово,Своге,Храбърско
    Аз да кажа: Моите мелези са като на Рости! Отварял съм кошера има пити с пило мед, няма. Досега не съм имал, семейство което да не гледа пило, защото меда е под 6-8кг. Няколко години заради сушата, само с питки са ми приживявали, без никъкав запас от мед.

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Снощи като си легнах и ме налегнаха едни мисли, едни притеснения и цяла нощ не можах да спа. Та най послв набрах смелост и вече ще попитам. Колко пити пило трябва да имам в кошера в средата на май, та на tarty да не му е смешно?

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от Вълчан Виж публикацията
    Аз да кажа: Моите мелези са като на Рости! Отварял съм кошера има пити с пило мед, няма. Досега не съм имал, семейство което да не гледа пило, защото меда е под 6-8кг. Няколко години заради сушата, само с питки са ми приживявали, без никъкав запас от мед.
    Xaxaxa ако знаех какво ще ти причиня, нямаше да пиша за пилото. За повечето пчелари 7-8 рамки ДБ са максимума(за това ти писах, че ще придизвикаш смях в някой колеги), защото ако има повече, ще се роят и затова отнемат рамки с пило. Аз достигам 12-15 рамки ДБ с пило от средата до края на май месец(това е целта) и не се роят, приравни това количествео към ЛР и Магазинни рамки.

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •