Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 69 от 144 ПърваПърва ... 1959676869707179119 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 681 до 690 от общо 1434
    VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от tarty Виж публикацията
    Аз съм с 4 бр магазиниДБ за корпус, при ротация не драскам нищо(мойте имат зъби)губене на време, а времето е пари. Така работя аз.
    Те и мойте са зъбати, ама порлетта нали са останли пенсионерки та са на протези и за това им го драскам.

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    До тогава си изтървал един магазин с пило.
    И как съм го изтървал?

Пчелините ми пламват от към роене в началото на май. Ако това в което се опитвате да ме убедите е вярно то ще се боря с роене още в началото на април и ще съм най-ранно борещия се с роене пчелар в страната.

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Магазинни ДБ.
    Аз на видеото видях/преброих/ три. Това значи плодник с магазин. ДБ. Че това колко е? Все едно магазина да е фул? А повечето колеги свалят магазините. Нещо не ми се връзва. Разсъждавам си само.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Аз съм с 4 бр магазиниДБ за корпус, при ротация не драскам нищо(мойте имат зъби)губене на време, а времето е пари. Така работя аз.
    Ти само с фарар ли работиш?
    Аз бях много мераклия да започна с фарар, но с този кръст няма как да правя ротации. Сега правя пролет и сесен частична ротация само на рамки и това е.

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от rosty_sz Виж публикацията
    Не съм съгласен.
    Голяма част от изложеното е по соро вероятно от колкото доказано. Аз виждам нещата по друг начин. Пчелите се развиват бурно при наличие на прашец и захароза. Храна внесена от вън. Пчелите няма да намалят количеството на пилото докато не има свърши меда до последната килйка и ако това се случи и няма принос почва "канибализма" При липса на външен приток количеството млечице при личинките е едно и също (малко е) та ако ще и 200 кг. мед да има в кошера. Така че не можем да говорим за по-качествени пчели ако има повече запас в кошера. И сега за инстинктите. Инстинкт да се размножават и инстинкт да складират. Инстинкт да барат складираното в краен случай. Как мислиш сега по-добре пълна хранилка или пълен корпус с мед? Колкото до ежедневното подхранване въпроса се решава с голяма хранилка.
    Може би гледаш по друг начин, защото породата пчели е различна. Мойте както на Юри ако имат малко мед забавят развитието си, не си барат медените венци, а ако имат под 6-8 кг направо спират с пилото. Пчелите веднъж намалили храненето на майката намалят и нейната способност за снасяне, започва да снася по бавно. Колко време ще е нужно на майката да си достигне същия капацитет на снасяне преди намалянето на храната и? Не си ми отговорил на предния въпрос?

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от Трендафил Дончев Виж публикацията
    Аз на видеото видях/преброих/ три. Това значи плодник с магазин. ДБ. Че това колко е? Все едно магазина да е фул? А повечето колеги свалят магазините. Нещо не ми се връзва. Разсъждавам си само.
    Половината са ми в момента по 3 магазина, защото нямам четвърти да им сложа.

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    Ти само с фарар ли работиш?
    Аз бях много мераклия да започна с фарар, но с този кръст няма как да правя ротации. Сега правя пролет и сесен частична ротация само на рамки и това е.
    Да вече изцяло минах на магазинна рамка, освен 4 броя, кйто не можах да прехвърля на време.

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Половината са ми в момента по 3 магазина, защото нямам четвърти да им сложа.
    Щях да те питам някои неща, но хайде да не те подкарвам с бутонките.

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от rosty_sz Виж публикацията
    И как съм го изтървал?

Пчелините ми пламват от към роене в началото на май. Ако това в което се опитвате да ме убедите е вярно то ще се боря с роене още в началото на април и ще съм най-ранно борещия се с роене пчелар в страната.
    Нищо не се опитвам да те убеждавам, но кошерите няма да ти се роят.

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Не е ли измислен начин вместо сироп или питки да се забърка нещо, максимално приличащо на мед? Ако има такова, бих напълнил един лр корпус с пити, потопени в такава подхранка и бих го сложил директно върху плодника. Нека ядат и се плодят на воля - хем храна, хем място. Не се смейте!
    На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

Страница 69 от 144 ПърваПърва ... 1959676869707179119 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •