Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 68 от 144 ПърваПърва ... 1858666768697078118 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 671 до 680 от общо 1434
    Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Янчо, де замина бе човек?

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от Юрий Цветков Виж публикацията
    Кило Октомври, кило Ноември, кило Декември, 2 Януари, 3 Февруари, 5 Март и 10 неприкосновен запас. Че те 20 нестигат.
    За това съм в момента на питки, а от март при наличие на прашец започвам сиропа.

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от rosty_sz Виж публикацията
    Янчо кога ти почва стабилния принос на нектар?
    Началото на юни.

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    С натрупания запас има и друго препятствие. Ако приноса е добър бързо се блокира плодника. Освен това, пчеларите в повечето случай за пълномедни пити (за запас) оставят по-тъмни пити. Което води до по-бавно и трудно обновяване на питите. И друго, по книгите се твърди, че под капачетата на запечатения мед имало въшки та за това е добре пролетта да се разпечати колкото се може повече мед.
    Така че, нещата са на кантар. И всеки трябва да си познава много добре района и растителността.

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Ей тоз неприкосновен запас никога не мога да разбера за какво е?
    Рости, тези 10-15 кг запас, къде предполагаш е разположен в кошера(рамките)?

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от Трендафил Дончев Виж публикацията
    Янчо, това какви рамки са, на корпусен или на ДБ - магазинни? Че не мога да ги преценя от видеото.
    Магазинни ДБ.

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Не си правя майтап. Наистина не виждам смисъл. След февруари ако има проблем с приноса винаги можеш да помогнеш със захар.
    До тогава си изтървал един магазин с пило.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    При 2 корпуса няма как да пречи меда, излишният е във 1вия корпус. После при ротацията качвам надраскани медови във 2рия и някоя оставям за надставката да се хранят от нея. Така работя аз!

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Цитат Първоначално публикувано от Юрий Цветков Виж публикацията
    Заради Рости.
    Затлачваш го, ако си го оставил на 1 корпус, но ако е на 2-3 няма такъв проблем. Дори на против.
    Рости пчеларя винаги може да храни. Пчелите ще вземат подадената храна, но ще я разпределят "икономично" и ще се стремят да оставят някакъв резерв. Дори ако се налага ще ограничат пилото. Кво да правиш инстинкти. Ако има този неприкосновен запас, на пчелите изобщо не им пука, че примерно днес вали и не могат да излязат за храна. И семейстрово се развива прогресивно. Личинките биват хранени без ограничение, и се раждат по-качаствени пчели. А по-качествените пчели са по работоспособни и по здрави.
    Да не говорим за разходите, по ежедневно или там някакво редовно подхранване. После защо меда ни бил скъп?
    Не съм съгласен.
    Голяма част от изложеното е по соро вероятно от колкото доказано. Аз виждам нещата по друг начин. Пчелите се развиват бурно при наличие на прашец и захароза. Храна внесена от вън. Пчелите няма да намалят количеството на пилото докато не има свърши меда до последната килйка и ако това се случи и няма принос почва "канибализма" При липса на външен приток количеството млечице при личинките е едно и също (малко е) та ако ще и 200 кг. мед да има в кошера. Така че не можем да говорим за по-качествени пчели ако има повече запас в кошера. И сега за инстинктите. Инстинкт да се размножават и инстинкт да складират. Инстинкт да барат складираното в краен случай. Как мислиш сега по-добре пълна хранилка или пълен корпус с мед? Колкото до ежедневното подхранване въпроса се решава с голяма хранилка.

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    При 2 корпуса няма как да пречи меда, излишният е във 1вия корпус. После при ротацията качвам надраскани медови във 2рия и някоя оставям за надставката да се хранят от нея. Така работя аз!
    Аз съм с 4 бр магазиниДБ за корпус, при ротация не драскам нищо(мойте имат зъби)губене на време, а времето е пари. Така работя аз.

Страница 68 от 144 ПърваПърва ... 1858666768697078118 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 6 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 6 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •