Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 184

Преглед на хибрид режима

Потребител
    Регистриран
    26.01.2012
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Той Виктор се отказва, ти искаш мен да накиснеш. Не пичелиш.
    Аа! Аз за отказване не мисля ,но за една комфортна зона от по малка бройка може би да! Казвам и какво ме е накарало да пчеларство по този начин.По въздушен път от мен на 200м.-1,5км.зона има 1000-1400 пчелни семейства . Всеки един от нас колкото и да си обича пчелите ги гледа и цел за закърпване на семейния бюджет. А в пчеларската литература пише да не се правят такива струпвания защото логично няма нектар за всички кошери. Е то тогава какво ми остава да търся начин с които да съм пред другите ми съседи.
    Този пост е редактиран от Трендафил Дончев; 08.12.2017 в 21:15.

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Цитат Първоначално публикувано от viktor_555 Виж публикацията
    Аа! Аз за отказване не мисля ,но за една комфортна зона от по малка бройка може би да! Казвам и какво ме е накарало да пчеларство по този начин.По въздушен път от мен на 200м.-1,5км.зона има 1000-1400 пчелни семейства . Всеки един от нас колкото и да си обича пчелите ги гледа и цел за закърпване на семейния бюджет. А в пчеларската литература пише да не се правят такива струпвания защото логично няма нектар за всички кошери. Е то тогава какво ми остава да търся начин с които да съм пред другите ми съседи.
    От едномайчините какъв ти е добива? И ако в акацията си с 3 магазина, колко акация вадиш като стоков мед? Ако не е тайна.

Потребител
    Регистриран
    26.01.2012
    Цитат Първоначално публикувано от Валентин. Виж публикацията
    От едномайчините какъв ти е добива? И ако в акацията си с 3 магазина, колко акация вадиш като стоков мед? Ако не е тайна.
    Всичко си е до годината! При мен има едно презастъпване рапица и акацията. 12 -20 април рапицата е цъфнала,1-ви 15-ти май я следва акацията.1-но магазинче от рапицата и 1-2 от акация като за старт на годината се отчитат. Но както всеки един от нас е установил- година с година не си приличат.

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Всичко си е до годината! При мен има едно презастъпване рапица и акацията. 12 -20 април рапицата е цъфнала,1-ви 15-ти май я следва акацията.1-но магазинче от рапицата и 1-2 от акация като за старт на годината се отчитат. Но както всеки един от нас е установил- година с година не си приличат.
    Щото ако намеря място което дава 2 магазина акация (не 3), веднага се пляскам там и няма да мисля за ремаркета.

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Нещо не ти вярвам, с тия двумайчени с-ва да вадиш по 1 маг. рапица или нарочно премълчаваш нещо. Другия вариант е да не можеш да се възползваш навреме(пълноценно) от силата на семействата ти. Първите пакети тази година ги дадох в началото на рапицата и колегата в последствие ми каза, че е извадил по един магазин рапица от тях. За мене реално ако наистина имаш силни семейства и времето отдаде на рапицата да даде нектар, за тези 20 дена не трябва да падаш под 30 кг от кошер.

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Цитат Първоначално публикувано от tarty Виж публикацията
    Нещо не ти вярвам, с тия двумайчени с-ва да вадиш по 1 маг. рапица или нарочно премълчаваш нещо. Другия вариант е да не можеш да се възползваш навреме(пълноценно) от силата на семействата ти. Първите пакети тази година ги дадох в началото на рапицата и колегата в последствие ми каза, че е извадил по един магазин рапица от тях. За мене реално ако наистина имаш силни семейства и времето отдаде на рапицата да даде нектар, за тези 20 дена не трябва да падаш под 30 кг от кошер.
    Човека е писал 1 и 1-2 слива се със акацията

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от Георги 1974 Виж публикацията
    Човека е писал 1 и 1-2 слива се със акацията
    Гоше, той е в район където на 10 год веднъж НЯМА да даде акацията. Аз пиша за 3 магазина рапица, а естествено че ще има и смесена с акацията, но от там ще трябва да извади още 30 кг смес, който по показатели да си е чиста акация.

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Гоше, той е в район където на 10 год веднъж НЯМА да даде акацията. Аз пиша за 3 магазина рапица, а естествено че ще има и смесена с акацията, но от там ще трябва да извади още 30 кг смес, който по показатели да си е чиста акация.
    Най вероятно тогава ги прави зимува с една майка.
    Умувам си.
    Хубаво е Виктор да сподели какво точно прави разбира се ако му е удобно.Винаги може да се научи нещо ново.

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    Спокойно той модернизатора след малко ще ни прехвърли.При него вече е професионално.
    Къде искаш да те прехвърля, че не разбрах?

Потребител
    Регистриран
    26.01.2012
    Ами колега Валентин визира за 1-но майчиния и аз за него коментирах. Поне така го разбрах.

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •