Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 10 от 19 ПърваПърва ... 89101112 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 91 до 100 от общо 184
    VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от Георги 1974 Виж публикацията
    Ееееееееее Чанко не ми се връзвай!
    Каквото и да направиш е по добро от това нищо да не направиш.
    Всяка система си е добра няма значение кой я е измислил и къде дали в Сибир или Сащ,/ Демари не е живял в земите на старите българи нито Найчуков/ както и Брат Адам не е направил Бъкфаста в Бачковския манастир макар че колеги работят с Бъкфастки.
    Ееее, то па нема за кво.

Темата е за друго и незнам защо ги споменаваш тия горе. Чудя се, уж сте модерни пчелари, а четете хора писали преди 100-150г.

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Аз не съм модерен пчелар.
    Едно нещо няма значение от кого и кога е писано важно е да върши работа.
    Метода от Виктор 555 съм го чел описан от руски пчелари постигнали добри резултати.И мисля че е в пъти по добър от това дето си го замислил /ама като ти се търчи с пити с пило и пчели между кошерите- не съм аз човека дето ще те разубеждава/.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Аз не съм модерен пчелар.
    Едно нещо няма значение от кого и кога е писано важно е да върши работа.
    Метода от Виктор 555 съм го чел описан от руски пчелари постигнали добри резултати.И мисля че е в пъти по добър от това дето си го замислил /ама като ти се търчи с пити с пило и пчели между кошерите- не съм аз човека дето ще те разубеждава/.
    Ааа, щом е руско веднага го почвам. Я ми сметни за 40-50 кошера, какъв инвентар (допълнително )да приготвя, че съм зле с математиката.

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Ааа, щом е руско веднага го почвам. Я ми сметни за 40-50 кошера, какъв инвентар (допълнително )да приготвя, че съм зле с математиката.
    Добре де направи си франкенщайнчетата да съшиваш не слабите а изостаналите както ги наричаш.
    И направи няколко по система Виктор и след 2 сезона сподели как са тия семейства и как са тия сглобените.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Добре де направи си франкенщайнчетата да съшиваш не слабите а изостаналите както ги наричаш.
    И направи няколко по система Виктор и след 2 сезона сподели как са тия семейства и как са тия сглобените.
    Ааа, не ти се смята. Фибранчета ще им викам, че твойто много дълго. Още ти са в акъла слаби семейства, нали обясних вече.
    Той Виктор се отказва, ти искаш мен да накиснеш. Не пичелиш.

Потребител
    Регистриран
    26.01.2012
    Аа! Аз за отказване не мисля ,но за една комфортна зона от по малка бройка може би да! Казвам и какво ме е накарало да пчеларство по този начин.По въздушен път от мен на 200м.-1,5км.зона има 1000-1400 пчелни семейства . Всеки един от нас колкото и да си обича пчелите ги гледа и цел за закърпване на семейния бюджет. А в пчеларската литература пише да не се правят такива струпвания защото логично няма нектар за всички кошери. Е то тогава какво ми остава да търся начин с които да съм пред другите ми съседи.
    Този пост е редактиран от Трендафил Дончев; 08.12.2017 в 21:15.

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Цитат Първоначално публикувано от viktor_555 Виж публикацията
    .. Системата е ДБ с дълбоко дъно ,плодник , ханеманова,три -четири магазина , снегровата дъска и помощни семейства са най отгоре...
    Цитат Първоначално публикувано от viktor_555 Виж публикацията
    ... Зимата оставям семействата на д. дъно, наставка(7см)плодник(ЛР),хранителна наставка ( 7см) табла и капак...
    Аз явно още не съм пчелар и не разбирам, та ще питам. Последно ДБ или ЛР са плодниците?
    На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Ааа, не ти се смята. Фибранчета ще им викам, че твойто много дълго. Още ти са в акъла слаби семейства, нали обясних вече.
    Виж не искам да те накисвам важно е в кошерите да има повече мед а не повече пчели
    ще използвам цитат от статия на проф. А. Губин от преди много време май царство сме били тогава или малко след това ама едва ли след Вълко Червенков.

,,Досега, между силните и слабите семейства, се наблюдава само чисто количествена разлика: в силните семейства пчелите са повече, в слабите семейства по-малко. Затова се заключи:
    ако свържете две слаби семейства, ще получите едно добро, силно семейство. Няма съмнение, че броят на пчелите е важно, но не можем да пренебрегнем факта, че самите пчели в слаби семейства не са като в силните, и че поради това, че не е само в броя на пчелите, но и тяхното качество. Качествената разлика между пчелите не е толкова малка, както мнозина мислят,,.

Потребител
    Регистриран
    26.01.2012
    Цитат Първоначално публикувано от agro Виж публикацията
    Аз явно още не съм пчелар и не разбирам, та ще питам. Последно ДБ или ЛР са плодниците?
    Сигурно аз нескопосано съм обяснил.Работя с ДБ . А това е ЛР корпус + наставка. Кошера на Младен Котларски.

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Виж не искам да те накисвам важно е в кошерите да има повече мед а не повече пчели
    ще използвам цитат от статия на проф. А. Губин от преди много време май царство сме били тогава или малко след това ама едва ли след Вълко Червенков.

,,Досега, между силните и слабите семейства, се наблюдава само чисто количествена разлика: в силните семейства пчелите са повече, в слабите семейства по-малко. Затова се заключи:
    ако свържете две слаби семейства, ще получите едно добро, силно семейство. Няма съмнение, че броят на пчелите е важно, но не можем да пренебрегнем факта, че самите пчели в слаби семейства не са като в силните, и че поради това, че не е само в броя на пчелите, но и тяхното качество. Качествената разлика между пчелите не е толкова малка, както мнозина мислят,,.
    И тогава толкова са разбирали колкото и сега. Да помислим малко. Ако тези две семейства са слаби, то защо са слаби? Ако ги обединим и какво - ще получим повече пчели както казва някой си там, но какво от това? Какво получаваме? Ами точно това - много пчели и толкова. Ако отговорим на първия въпрос който зададох ще разберем, че семействата са слаби защото са им слаби майките. А след като са слаби майките и да ги съберем ще се получи какво? Едно семейство с много пчели, но със слаба майка. Тоест пак слабо семейство. Ако се вземат други мерки, то тогава резултата ще е друг, но тук за такива за сега не става дума.

Страница 10 от 19 ПърваПърва ... 89101112 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •