Да си отговорим на въпроса - какво ги кара да градят по това време? Двата реда грозде няма да е. Това, че има празно място отгоре също няма да е, защото сега не е време за градеж, а и няма такива температури. Такива трябва да създават те. Значи има усилено хранене. Това обаче води до изтощаване на пчелите които са заети с преработка, строеж, повишаване на температурата излишно защото отглеждат и много пило в този момент. Това пило няма да се подготви за зимата и тези пчели от това пило са обречени. Другите ще са се амортизирали от работа. Майката ще е изразходвала възможностите си през есента вместо да си почива и съхранява потенциала си за пролетта. Да продължавам ли?
Метода е началото на август месец да ги задръстиш с гъст сироп 2:1 или с инвертиран такъв(все пак зависи от района, при мен тогава всичко е изгоряло) и ги отваряш чак като паднат темпер. на 5-10 гр, когато времето е мъгливо и третираш с ОК. Тогава залагаш и питката отгоре в надставката, като е добре да е поне 3 кг. Отваряне чак март. Всичко това ти си го направила, но в неподходящо време(прочети пак поста на модератора).
Даскале това са нови практики, не са ви ясни много на вас старите вълци.![]()
За мен тия надставки са луда работа ако не мислиш да храниш с пакети.
Точно Даче !
Много съм гледал в Тубата , но до сега не съм го правил .
Успех утре с кабаните , аз няма да излизам .
Аве градски, с това задръстване и пълната надставка с твърда хана , бъзикаш ли колежката или това е чудодейната Странджанска технология.
В повечето страна в началото на август още стоят магазините. На повечето от нас, майките снасят до края на септември, къде с малко помощ, къде без.
Ти си на 600км.от там, а много категорични съвети даваш.
Имам един въпрос към колежката. Преди беше показала как е сложила мрежа на дъната.Затвори ли ги и кога?Извини ме но трябва да разкрием тая мистерия.Ако не си картинката е ясна и тая наставка по тоя начин.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))