Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 58 от 82 ПърваПърва ... 848565758596068 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 571 до 580 от общо 819
    Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Цитат Първоначално публикувано от kuline Виж публикацията
    Мен, нищо не ме притеснява, просто се объркват тия, които имат нужда от помощ, с безсмислените полемики.
    Значи ходиш по домовете за консултации. Похвално. Да разбирам ли че ще кажеш че на търтея съвета е правилен- щом го защитаваш. Че няма да заспя докато не разбера кой крив-кой прав.

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от Валентин. Виж публикацията
    Значи ходиш по домовете за консултации. Похвално. Да разбирам ли че ще кажеш че на търтея съвета е правилен- щом го защитаваш. Че няма да заспя докато не разбера кой крив-кой прав.
    Ха-ха-ха, аз не съм консултант, както и арбитър, още по-малко - невролог! От мен -лека нощ!

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Мда. Основна черта на пчеларите. Човек пита за съвет- те коментират отговора на някой друг. Па после-що имало дразги.....

Съгласен съм колежката да напълни надставката с тесто. Аре няма да се гаврим отгоре с Голяма хранилка и всичкото това завито с найлон. Ще чакам пролетта.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Защо трябва да е найлона отгоре над хранилката?

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    Защо трябва да е найлона отгоре над хранилката?
    Знам ли. Ще ти кажа след години-като се върна от Павликени.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от Валентин. Виж публикацията
    Знам ли. Ще ти кажа след години-като се върна от Павликени.

Там са хубавите хора ще останеш доволен.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Аз тесто никога не съм слагал,но според мен след прочетеното се слага когато е изваден медът от плодника.В тоя случай като гледам и надграждането на рамките няма да има смисъл да се слага.Тоя кошер пръщи от мед и пчели.

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    Аз тесто никога не съм слагал,но според мен след прочетеното се слага когато е изваден медът от плодника.В тоя случай като гледам и надграждането на рамките няма да има смисъл да се слага.Тоя кошер пръщи от мед и пчели.
    Не думай. А на Мечо Пух съвета кво да го правим.

Заслужил Автор
    Регистриран
    24.03.2017
    Дано да не пропусна някого, че много постинги има вече.

Дали имат венци отдолу - в момента не знам, на 09/19 всичко беше нормално, пило на 3 пити и над него около 4-5 пръста мед ( с изкл на 2 семейства в които майките осеменяват от рамка до рамка, там я има 2-3см мед, я не). Сега обаче е мазало, където мога да видя питите - има мостове, ако взема да ги вадя сега ще се отлепят запечатките, ще потече меда .... аре не, правила съм го това упражнение, пити сега няма да вадя за нищо на света. Върху останалата част са далаците, там пък изобщо нищо не виждам отдолу.

Храна съм слагала по малко, по около 300-400гр на семейство. Още си имат от нея.

Паша не вярвам да е имало. Имаме 5-6 реда грозде, но го обрахме отдавна, около нас съседи малко, и те с по толкова грозде. Не вярвам лофанта да е бил чак такава паша, вярно трупат се на него много дори и сега, ама чак пък да пълнят пити с нектар... знам ли... за първи път имам лофант и не е кой знае колко голям, но има много цвят.

Междурамията не са ми големи, опрели са разделителите едни в други, освен това не ги притискам много да не убия майката случайно.

Много голям противник съм на материала найлон. Значи това няма да го сложа в кошера никога.

Засега смятам да не ги бутам, оставям ги така - на 8 рамки с преградна дъска всеки, с наставките и далаците. Като огладнеят сигурно ще си слязат при меда. Направила съм дупки в питите за по-лесно минаване в зимата.
    Ако пък им харесва повече над рамките - да си седят там, както казах миналата зима така ми оцеляха семействата хем без далаци, сега поне това си имат.

Интересна дискусия се получи, колеги, макар че малко се нагорещиха страстите но доста полезни неща сте написали.
    Благодаря.

P.S. Стесняването е по съвет на едно момче тук RL, който от време на време ми преглежда кошерите. Наставките са си по мое лично решение.
    Единственото, което ме притеснява в тези далаци е, че горната част е захваната за покривната табла и като я вдигна зимата да им поставя храна и ако кълбото е там и се счупи питата... аве, ужас.

Заслужил Автор
    Регистриран
    24.03.2017
    Цитат Първоначално публикувано от Трендафил Дончев Виж публикацията
    Аз ще ви кажа какво става с такива - измират.
    Тук може ли малко по-подробно да отговориш щото това много тревожно звучи.

Страница 58 от 82 ПърваПърва ... 848565758596068 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •