Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 819

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от Валентин. Виж публикацията
    Последно-какво да направи колежката. Колко пъти да питам. Две приказки. Так-так...и так.
    Първо нека се разберем, ти ли имаш проблема или колежката. Запознат съм с нейната пчеларска практика до толкова, за да не я подведа, а да и дам конкретен отговор, но не тук, за да няма двоумене после, след стотици тълкования на написаното и последващи куп въпроси.

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Цитат Първоначално публикувано от kuline Виж публикацията
    Първо нека се разберем, ти ли имаш проблема или колежката. Запознат съм с нейната пчеларска практика до толкова, за да не я подведа, а да и дам конкретен отговор, но не тук, за да няма двоумене после, след стотици тълкования на написаното и последващи куп въпроси.
    Сравнявам моя отговор и този на Търтея. Твоя не ме интересува. Споко.

П.П. Ти ли я посъветва да стесни кошера и да сложи надставката отгоре.

П.П. ПРи 65 кила среден добив-дали имам проблем според тебе. Така че няма какво да се разбираме.

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010

П.П. Ти ли я посъветва да стесни кошера и да сложи надставката отгоре.
    Ето, за това избягвам да давам съвети тук, предполагам и други са на това мнение!

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Ето, за това избягвам да давам съвети тук, предполагам и други са на това мнение!
    Щом не си ти-кво те притеснява.

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Щом не си ти-кво те притеснява.
    Мен, нищо не ме притеснява, просто се объркват тия, които имат нужда от помощ, с безсмислените полемики.

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Мен, нищо не ме притеснява, просто се объркват тия, които имат нужда от помощ, с безсмислените полемики.
    Значи ходиш по домовете за консултации. Похвално. Да разбирам ли че ще кажеш че на търтея съвета е правилен- щом го защитаваш. Че няма да заспя докато не разбера кой крив-кой прав.

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Значи ходиш по домовете за консултации. Похвално. Да разбирам ли че ще кажеш че на търтея съвета е правилен- щом го защитаваш. Че няма да заспя докато не разбера кой крив-кой прав.
    Ха-ха-ха, аз не съм консултант, както и арбитър, още по-малко - невролог! От мен -лека нощ!

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    На трета снимка се вижда много добре колко е разтоянието.

Заслужил Автор
    Регистриран
    24.03.2017
    Дано да не пропусна някого, че много постинги има вече.

Дали имат венци отдолу - в момента не знам, на 09/19 всичко беше нормално, пило на 3 пити и над него около 4-5 пръста мед ( с изкл на 2 семейства в които майките осеменяват от рамка до рамка, там я има 2-3см мед, я не). Сега обаче е мазало, където мога да видя питите - има мостове, ако взема да ги вадя сега ще се отлепят запечатките, ще потече меда .... аре не, правила съм го това упражнение, пити сега няма да вадя за нищо на света. Върху останалата част са далаците, там пък изобщо нищо не виждам отдолу.

Храна съм слагала по малко, по около 300-400гр на семейство. Още си имат от нея.

Паша не вярвам да е имало. Имаме 5-6 реда грозде, но го обрахме отдавна, около нас съседи малко, и те с по толкова грозде. Не вярвам лофанта да е бил чак такава паша, вярно трупат се на него много дори и сега, ама чак пък да пълнят пити с нектар... знам ли... за първи път имам лофант и не е кой знае колко голям, но има много цвят.

Междурамията не са ми големи, опрели са разделителите едни в други, освен това не ги притискам много да не убия майката случайно.

Много голям противник съм на материала найлон. Значи това няма да го сложа в кошера никога.

Засега смятам да не ги бутам, оставям ги така - на 8 рамки с преградна дъска всеки, с наставките и далаците. Като огладнеят сигурно ще си слязат при меда. Направила съм дупки в питите за по-лесно минаване в зимата.
    Ако пък им харесва повече над рамките - да си седят там, както казах миналата зима така ми оцеляха семействата хем без далаци, сега поне това си имат.

Интересна дискусия се получи, колеги, макар че малко се нагорещиха страстите но доста полезни неща сте написали.
    Благодаря.

P.S. Стесняването е по съвет на едно момче тук RL, който от време на време ми преглежда кошерите. Наставките са си по мое лично решение.
    Единственото, което ме притеснява в тези далаци е, че горната част е захваната за покривната табла и като я вдигна зимата да им поставя храна и ако кълбото е там и се счупи питата... аве, ужас.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Цитат Първоначално публикувано от Sylvie Виж публикацията
    . Единственото, което ме притеснява в тези далаци е, че горната част е захваната за покривната табла и като я вдигна зимата да им поставя храна и ако кълбото е там и се счупи питата... аве, ужас.
    През зимата пчелите няма да се придвижат на долу.На долу е студено и меда,ако го има е замръзнал.Когато поставяш питка,сложи празен магазин и в/у питката отоплителни материали.Празното пространство над главите им създава дискомфорт(топлината бяга),което е провокирало градежа,а меда в далаците най-вероятно е от крайните рамки.

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •