Правилно,само си чешем езиците.Предложението е добро и ако бях малко по млад и знаех малко английски или френски бих пробвал.Освен всичко друго.щях и да видя свят и да науча много нови и полезни неща.Опита който ще се придобие е може би по ценен от заплатата.Давайте младежи ,сега ви е шанса.
Аз бих отишъл с удоволствие, но с толкова много неща съм се заел тук, че няма как да стане. Обявата е добра. А на такова място толкова много практика ще се натрупа и нови знания, че след това тук в БГ могат да се повторят нещата.
Пчеларството не е професия - Пчеларството е призвание.
Не съм склонен да се съглася с теб. Те искат пчелар с опит, да маркира, пренася личинки, отводки и т.н. Нови знания едва ли ще натрупаш ако отгораряш на това което търсят а именно завършен пчелар, по скоро ще почнеш да работиш по мащабно. Както е в големите пчелини и у нас... В крайна сметка от тази работа ще се върнеш пребит като куче (там ще се бачка по цял ден, като в фермите за цветя или ягоди ) и с минимални доходи. Едната надница не е смятай тя половината ти отива за наема, най вероятно ще е някой каравана....
Si sapis, sis apis. (Ако си умен, бъди трудолюбив като пчела.) Луций Аней Сенека
Обявата е за работа,не е за почивка във Франция.Прочетете я още веднъж,човека си търси помощник с опит в пчелина за 6 месеца ,не търси общ работник.Ако искате пуснете нова тема за условията и работа на българските пчелари в чужбина ,заплащане и т.н.т.Или пък изтрийте всички писаници и да си остане само обявата,някой може би се интересува все пак.
"За всеки влак си има пътници"....демек за 1000 ще получи това,което търси-търси да НЕнамери.Най-добрия общ работник е майстора...
Ем, човека го е написал в прав текст. "Що се отнася до настаняването малко е сложно да се наеме апартамент за срок от 6 месеца, а и да се обзаведе за толкова кратък срок. Препоръчвам, да се настаните в къмпинг, който е на 3км оттук (предполагам има предвид пчелина) в каравана предоставена от мен, там има тоалетни, душ. Струва 650€ за 6 месеца."
Ако взема предвид израза "The job is to run with me" смятам, че се търси помощник, а не общ работник, оставам с впечатление, че човекът търси някого, който да работи с него, а не за него. Градът е на север от Швейцария и на 1 час път от Германия.
Лично аз смятам, че това е страхотна възможност да се поработи на голям пчелин в чужбина и е интересно предложение за всеки, който наистина се интересува от пчеларство. Сравнението с брането на ягоди и цветя е нелепо. Знам какво е бране на ягоди от студентска бригада в Шотландия, пак в каравани. Пчеларството обаче, там има много какво да видиш и да научиш, колкото и да знаеш.
Парите за техния стандарт са много малко а изискванията са за професионалист...Кой ще си заебе пчелина да го стопят от работа за без пари?
Ся Градски да ти кажа що иска да наеме един, ма от нашти? Щото нашия бачка за трима техни, а получава половин тяхно възнаграждение. На принципа " работи Иванчо пчелина е твой"! Въпроса е как аджеба да намери такъв човек, щото е чувал, че в бившия соцлагер имало такива хайвани? Ей сега ми звънна един дето блъскал по 13 часа вечер за познай колко? Няма да та мъча- 300 евра! Жалко, че не разбира от пчели милия...........
В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))